Medimagazin logo

"Türkiye ilaç üretim merkezi olacak"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ilaç sektörü strateji belgesinin tamamlandığını belirterek, "İlaç strateji belgemizle Türkiye'yi ilaç araştırmalarında, yeni molekül geliştirilmesi ve ilaçların yapılmasında önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
"Türkiye ilaç üretim merkezi olacak"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ergün, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleri ile Bakanlıkta düzenlenen sohbet toplantısında bir araya geldi.


İlaç sektöründe strateji belgesi çalışmalarının tamamlandığı bilgisini veren Ergün, yakında Ekonomi Koordinasyon Kuruluna sunulacağını bildirdi.

Türkiye'deki ilaç sektörünün toplam büyüklüğünün 11-12 milyar dolar olduğunu ifade eden Ergün, bu sektörde 700 milyon dolarlık ihracata karşılık, 4,5 milyar dolarlık ithalat yapıldığını söyledi. Ergün, "İlaç sektörü cari açığın en yüksek olduğu alanlardan biri ve bu pazar Ar-Ge'ye, inovasyona ve yüksek katma değere en uygun alanlardan biri. Strateji belgemizle Türkiye'yi ilaç araştırmalarında, yeni molekül geliştirilmesi ve yeni ilaçların yapılmasında önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"türkiye
ilaç
üretim
merkezi
olacak"
Yorum (2)
doktor
bugün koç grubu açıklama yaptı. türkiyede yerli araç üretmek ticari intihar olur dedi. servis ağı, yedek parça, satış.. kısacası herşey söylenildiği kadar kolay değil. türkiye bilimsel işlerin çok gerisinde kaldı. diğer firmalar ahtapot gibi heryeri sardı. nefes aldırmazlar adama. malesef hiç şansımız yok gerçekler böyle.
0
Cevapla
hekim
Sayın bakanlarımıza ilaç üretmenin çikolota yapmak gibi bir şey olduğumu anlatılıyor acaba. Önce etik kurullardaki zorlukları saçma sapan istekler çözülsün sonra bu hekimler nice çalışma yapar zaten.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir