Medimagazin logo

Servier'den kanser alanında stratejik işbirliği

Servier kanser hastaları için yeni nesil antikor tedaviler geliştirmek üzere dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketlerinden MacroGenics ile birlikte çalışmaya başladı.
Servier'den kanser alanında stratejik işbirliği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyanın önde gelen araştırmacı ilaç şirketi Servier ile  yeni nesil antikor tedaviler geliştiren biyoteknoloji şirketi MacroGenics, kanser tedavisi için Dual-Afinite (DART ™) teknolojisiyle ürün geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi yönünde stratejik işbirliğine gitti.

MacroGenics’in sahip olduğu DART teknolojisi, tek bir yenilenmiş molekülün iki farklı antijeni hedef almasıyla oluşan ‘bi-spesifik’ antikor platformu olarak tanımlanıyor . Bu DART proteinleri vücudun hücre yok eden tümör hücrelerine karşı immun efektör hücreleri yönlendirmek için kullanılabiliyor.

Bu işbirliğinin kanser hastalarının karşılanmamış tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak ve yeni tedaviler geliştirmek yönünde atılmış çok önemli bir adım olduğunu belirten Servier Ar-Ge Genel Müdürü Emmanuel Canet, MacroGenics ile başlatılan bu stratejik işbirliğinin yeni nesil antikor tedaviler geliştirmede öncülük edeceğini belirtti.

servier
macrogenics
biyoteknoloji
kanser
ilaç endüstrisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir