Medimagazin logo

Sağlık Gönüllüleri Türkiye’den Servier’e Kardiyoloji alanında ödül

Servier İlaç, Sağlık Gönüllüleri Türkiye tarafından ödüle layık görüldü. Ödül töreni 29 Mayıs 2012 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.
Sağlık Gönüllüleri Türkiye’den Servier’e Kardiyoloji alanında ödül
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Servier İlaç, ‘’Uluslararası boyutta gösterdiği  gelişim nedeniyle ,  kalp sağlığı alanında sosyal sorumluluklarını en iyi yerine getiren sağlık kuruluşu’’ olarak Sağlıkta Sosyal Sorumluluk 2012 Ödülü’ne layık  görüldü.

 

Servier İlaç Genel Müdürü Matthieu Accolas, yaptığı açıklamada Sağlık Gönüllüleri Türkiye tarafından ödüle değer bulunmanın Servier İlaç adına gurur verici olduğunu belirterek, sağlık alanında Türkiye’deki akademik platformlarda gerçekleştirilen işbirliklerinin sürdüreceklerini kaydetti.  

 

 

Matthieu Accolas, Servier Grubu’nun yenilikçi ilaçlara  erişimi sağlamak, teknolojiyi ve medikal alanda bilgiyi desteklemek, sektörde  şeffaf ve etik bir ortam yaratarak bilimsel araştırmalara destek olmak yoluyla Türkiye’de sağlık sektörüne katkıda bulunmayı hedeflediğini vurguladı.

 

 

Servier Grubu’nun vakıf olarak kurulduğunu ve faaliyetlerine vakıf kimliğiyle devam ettiğine dikkat çeken Accolas,  Servier’in Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine odaklanarak gelirinin çok önemli bir kısmını global ölçekte yürütülen araştırma projelerine aktardığını sözlerine ekledi.

 

 

Servier İlaç, Türkiye’de kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, osteoporoz ve kanser tedavileri alanlarında sunduğu 16 üründen 5’inde ilgili endikasyon alanlarında lider konumda bulunuyor.

 

Kalp sağlığında yenilikçi ürün

Ayrıca, Servier ilaç’ın innovatif ürünü Coralan’ın kalp yetersizliği hastalarında kullanımı ile ilgili yeni endikasyonu Türkiye’de kısa bir süre önce onaylanmış bulunuyor. Coralan aynı zamanda, 2012 Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC) kalp yetersizliği klavuzunca, kalp yetersizliğinin optimal medikal tedavisinin bir parçası olarak da öneriliyor.(Sınıf 2a, Kanıt düzeyi B)

 

Servier İlaç, ayrıca kardiyoloji alanında bilimsel araştırmalar ve klinik çalışmaların yanı sıra mezuniyet sonrası eğitim programlarını da destekliyor. Servier İlaç, bu kapsamda Türk Kardiyoloji Derneği ile yürütmekte olduğu işbirliği çerçevesinde her yıl düzenlenen ‘Servier Bilimsel Yayın Ödülleri’ ile  Türkiye’deki araştırmacıların bilimsel yayınlarını ödüllendiriyor.

sağlık
gönüllüleri
türkiye’den
servier’e
kardiyoloji
alanında
ödül
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir