Medimagazin logo

AİFD: O firmalar açıklansın

İlaç yolsuzluğu ile ilgili bir haberde 12 ilaç firmasıyla ilgili iddiaların çok önemli olduğunu açıklayan AİFD, firmaların zan altında kalmaması için yolsuzluk yaptığı iddia edilen firmaların açıklanmasını istedi
AİFD: O firmalar açıklansın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), ilaçların doktorlara tanıtımının Sağlık Bakanlığının Tanıtım Yönetmeliği’nde belirlenen kurallar kapsamında yapıldığını, ilaç firmalarının doktorlar ile ilişkilerinin Sağlık Bakanlığı ve sektör kuruluşlarının Disiplin Komiteleri tarafından denetlendiğini bildirdi.

 

AİFD, basında ilaç firmaları hakkında çıkan haberlere ilişkin bir duyuru yaptı. AİFD’nin ilaç tanıtımında yasa ve yönetmeliklerine uymanın yanı sıra, Avrupa Birliğinde uygulanan yüksek etik standartları da hayata geçirdiği ve üyelerinin faaliyetlerini sıkı bir şekilde denetlediği belirtilen açıklamada, şunlar dile getirildi:

 

“Yolsuzluk ve halk sağlığını tehdit edici uygulamaların kamuoyunun dikkatine sunulmasında hiç kuşkusuz basınımız çok önemli bir kamu görevi üstlenmektedir. Bu kapsamda 30 Ağustos 2012 tarihli Sabah gazetesinde 1.sayfadan ‘İlaçta yolsuzluğun belgesi’ başlığı ile kullanılan haberde, 4’ü yerli 8’i yabancı sermayeli ilaç üreticisi firma ile ilgili iddialar çok önemlidir. Ancak bu iddiaların isim verilmeksizin yer alması, doktorları, hastane yöneticilerini ve ilaç sektörünü tümüyle zan altında bırakmakta, hastaların ilaca ve doktorlara güvenini sarsarak sağlık hizmetlerini olumsuz etkilemektedir.

 

İnsan sağlığını korumaya ve tedaviye yönelik ilaçları geliştiren, üreten ve dağıtan yaklaşık 300 firmanın bulunduğu sektörümüzün bu olumsuzluklardan etkilenmemesi açısından söz konusu yolsuzluklar içerisinde bulunduğu iddia edilen firmaların isimlerinin de kamuoyuna açıklanması gerekmektedir. Etik standartlara ve Sağlık Bakanlığı Tanıtım Yönetmeliği ilkelerine uygun çalışan firmaların mağduriyetini önlemek ancak bu şekilde mümkün olacaktır.”

ai̇fd:
o
firmalar
açıklansın
Yorum (9)
k.a
açıklansın.az veya çok her firmada bu tür ilişkiler var malesef
0
Cevapla
Frankie Bellevan
bence de açıklansın.haberi yapan basın mensuplarına duyurulur.açılan bir dava varsa,davanın takipçisi de olsunlar.ya da bu konuda haber yapmasınlar.tabii ki amaç çamur atmak değilse.ve yine bu firmalarla çıkar bağlantıları yoksa.çıkar anlamında bağlantıları varsa açıklamamaları çok doğal.
0
Cevapla
Ahmet Yılmaz
Bence ilaçta geri ödeme yapısal olarak değiştirilecek ve halkın ilaca ulaşması daha da zorlaştırılacak bu haberler yeni yapılanma için alt yapı oluşturmak amacı ile yapılmakta..
0
Cevapla
Dr.Ankara
Tüh be.Sezon yeni başlamıştı,nereden çıktı bu haberler.Maça gideçektik,iptal ederler şimdi.
0
Cevapla
hale zorlu
Yolda yürüyen her mümessile sor sana bunları anlatsın. Sanki yeni birşeymiş gibi flaş haber veriyorlar. Hükümetin yetkili makamları göz yummasa bunların hiçbiri olamaz. Esas dümen bu ilaçların ruhsat ve fiyatlandırmasında dönüyor...Yani hain gene içeride anlayacağınız ve tepelerde. Devlet ortez, protez ve benzeri implantlarda da olması gerekenden yüzde 50 fazla ödüyor şu anda. SGK sanki bilmiyormu? Biliyor. Neden göz yumuyor? Sonra zarar ettik diye yaygara. Hemen doktor suçlamaları falan. Fiyatları olması gereken yere çekin, ki 1 gecede yapabilirsiniz bakın kara nasıl geçiliyor... Ben devletin 1 kuruşunu boşa harcatmam diyen, yemiyen, yedirmiyen yöneticilere ihtiyaç var.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir