Medimagazin logo

“Yenilenen Uygulamalarla Sağlık Hukuku” Konferansı

“Yenilenen Uygulamalarla Sağlık Hukuku” Konferansı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

1 Ekim’de İstanbul Barbaros Point Otel’de sağlık hizmeti sunan ve alan tarafların hak ve sorumluluklarının paylaşılacağı “Yenilenen Uygulamalarla Sağlık Hukuku” konferansı düzenlenecek. Konferans, ‘Enabling Ideas’ isimli toplantılar serisinin ilki olup, Novomed 360 tarafından organize edilecek.

NEDEN SAĞLIK HUKUKU?
Tıp ve ilaç dünyası ile hukuk dünyasının kesiştiği Sağlık Hukuku, insanların temel haklarından olan sağlıklı yaşam hakkını güvence altına almayı amaç edinmiştir. Bu amacıyla Sağlık Hukuku alanı tüm bireylerin sağlıklı yaşam sürdürebilmelerini temin ederken sağlık hizmeti sunan ve alan tarafların hak ve yükümlülüklerini belirlemektedir.  Dolayısıyla, Sağlık Hukuku alanı hem hasta ve hasta yakını olarak bizleri hem de bu alanda çalışan profesyonelleri yakından ilgilendirmektedir.

Öte yandan, ülkemizde son yıllarda yaşanan köklü mevzuat değişiklikleri ve hasta hakları konusunda gerek toplumsal gerekse bireysel duyarlılığın artması, sağlık personelinin, sağlık kurumu yöneticilerinin, hukuk karşısında kendi yetki ve sorumlulukları konusunda bilgi ihtiyacını ve ilaç firmaları çalışanlarının da, kendi iş modellerinin içinde hukuki sorumluluklarının önemini artırmıştır. Sağlık hizmeti sunan ve alan tarafların hak ve sorumluluklarının konuşulacağı toplantının, katılımcıları yol gösteren bilgilerle donatacak, konuları uygulamadan örneklerle tartışabilecekleri bir ortam sunacak bir konferans olması hedeflenmektedir.

Konferansta 100’e yakın sağlık kuruluşu yöneticileri, hukukçular, akademisyenler ve ilaç firmalarınn yöneticileri, konuşmacı ve katılımcı olarak bir araya gelecekler.  Son dönemde en dikkat çekici başlıklardan biri olan Sağlık Hukuku ile ilgili en son yenilikleri takip etmek, kaliteli tartışmalara katılmak, konuyla ilgili önemli vakaları dinlemek, uzmanlarla bir araya gelmek gibi fırsatlar sunacak olan 1 Ekim  ‘Yenilenen Uygulamalarla Sağlık Hukuku’ konferansı farklı bir iletişim ve bilgi paylaşımı platformu sunacaktır.

Detaylı bilgiler ve kayıt formuna, www.novomed360.comwebsitemizden, info@novomed360.com adresinden  ya da 0 (212) 274 64 20no’lu telefondan  ulaşabilirsiniz.


 

sağlık hukuku
Yorum (4)
RKTR
Önemli hukuksal rakamlara dair kısa bir bilgilendirme: Tazminatlar: Minimum: 200.000 TL Maksimum: 18 milyon TL Avukatlık ücretleri: 10-15.000 x 2 TL (tabii Ceza + Hukuk, her dava için ayrı ücret ödenecek) Mahkeme-bilirkişi-kırtasiye masrafları: En az 5.000 TL Hapis: En kısa süreli ceza, en düşük orandan paraya çevrilse bile, en az 14.000 TL Yıllarca sürünme ve hayatın resmen mahvedilmesi: Paha biçilemez. İsbat Yükümlülüğü: Şikayetçi sana istediği iftirayı atabilir. Suçsuz olduğunu SEN kanıtlayacaksın. Şikayetçi şikayetinde haksız çıkarsa -ki, çoğu zaman haksızdırlar- ona hiçbir yaptırım olmayacaktır. Sigorta şirketine de güvenmeyin. Size Bakanlıkça RÜCU edilecek cezaları ödemeyeceklerini açıkladılar. Evet, afiyet olsun ..
0
Cevapla
RKTR
Bu sempozyum vesilesiyle, DÜNYADA SADECE BU MEMLEKETTE UYGULANAN Tıp Hukuku Formülümüzü hatırlatmak istiyorum: Türkiye’de bir KATİL, bir veya birkaç masumu taammüden katleder. Beyinlerini dağıtır, gırtlaklarını keser, veya delik-deşik eder: Tek dava açılır ve sadece HAPİS alır. (Birkaç sene sonra da çıkar. Af, iyi hal, tahrik filan da olabilir. Tekrar adam öldürür. Yatar, yine çıkar. GAZETELERDE YIĞINLA ÖRNEĞİ VAR. Daha geçen gün 4 kişiyi parçalayıp, 2 kişiyi de yaralamış birisi 7 yıl yatıp dışarı çıkmıştı. Çıkar çıkmaz ilk işi 2 kişiyi daha temizlemek olmuş. “Kaza – maza” denip hiç hapis yatmayan katiller dahi var.) Türkiye’de bir DOKTOR, çoğu zaman kurtarmak için eşekler gibi uğraştığı bir hastada malpraktis'ten suçlu bulunur (ki, aslında çoğu zaman hatalı bile değildir): - HAPİS (sıklıkla paraya çevrilse de, korkunç bir travmadır) + ASTRONOMİK TAZMİNAT + MESLEKTEN MEN + “TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRMEKTEN” ALEYHİNE AÇILAN ÇİFT, HUKUK + CEZA DAVALARINDAN MAHKEMELERDE YILLARCA SÜRÜNME VE TONLA AVUKATLIK ÜCRETİ VE DİĞER MASRAFLAR + İTİBARININ ve HAYATININ MAHVOLUŞUNU alır. Evet, afiyet olsun.
0
Cevapla
mesut
sayın RKTR,söylediğiniz şeyler bu kadar doğru gerçek net açık olmasına rağmen neden bunları dile getiremiyoruz neden doktorlar olarak sesimizi duyuramıyoruz,neden........ an-lı-ya-mı-yor-um
0
Cevapla
RKTR
Sayın mesut (dr), Dediğiniz doğru, pasiflik had safhada. Ama bu ülke hekimini son 33 senedir mütemadiyen pasifize edip, hayattan bezdirmek, hakkını arayamaz hale getirmek de standart politika idi zaten. Bir de sanırım, pek çok kişi "Benim başıma gelmez" diye düşünüyor. Doğru, dava yiyenlerin sayısı henüz ABD ortalamalarına yaklaşamadı, ama belli ki bu rakamın artması için elden gelen yapılacak. Burada daha acı olan başka şeyler de var: 1. Davaların % 80'i haksız açılıyor. Para hırsı uğruna, bir insanın hayatı ve istikbali fütursuzca katledilebiliyor. Dava kaybeden müştekiye en küçük bir yaptırım yok. 2. Hukuk sistemi dava yiyen hekimi katilden beter ediyor (Bkz: "Evrensel Hukuk Formülümüz"). Dünyadaki en kötü sistem Türkiye'de. 3. Adli Tıp ve Yüksek Sağlık Şurası'nın doğru dürüst bir inceleme dahi yapmadan aleyhinize karar verme olasılığı çok yüksek. Sizi suçlu bulan bir kararın altındaki imzalara baktığınızda da, hiçbiri sizin branşınızdan olmayabilir. Korkunç değil mi, ama yemin ederim, bunlar oluyor. 4. Şimdi bir de hekimlere "İsbat Yükümlülüğü" geliyor. Bu, pratikte şu demek: İsteyen size istediği iftirayı atabilir. Siz; şikayete konu olan vakada tamamen suçsuz, kusursuz, haklı olduğunuzu Hukuk Sistemi'ne karşı kanıtlamakla mükellefsiniz. Müşteki ise hiçbir şey kanıtlamak zorunda değil. % 1 bile kusurunuz saptanırsa, hapı yuttunuz. Tabii şikayetçinin, aleyhinize olarak Adli Tıp'tan, Şura'dan, bir yandaş doktordan vb. alacağı herhangi bir rapor da işinizi bitirecektir. 5. Bu arada, "uzlaşma" mekanizması da geliyor. Bu da şu demek: Şikayet eden, 3 ay içerisinde istediği tazminatı cebine koyabilecek. Eskiden bu işler daha zordu. Ama kolaylaştırıldı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir