Medimagazin logo

Yeni uzmanlık müfredatı öncelikle bu 3 branşta uygulanacak

Tıpta Uzmanlık Kurulu, uzmanlık eğitiminde kullanılmak üzere çekirdek müfredat ve standartlar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN - DR.İBRAHİM ERSOY
Yeni uzmanlık müfredatı öncelikle bu 3 branşta uygulanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK), müfredat geliştirme çalışmalarına Ocak 2010 tarihinden itibaren devam ediyor. “Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Sistemi (TUKMOS)” Komisyonları, 96 uzmanlık dalında yaptıkları çalışmaların birinci etap sonuçlarını tamamlamıştı.

 

Birinci etap çalışma sonuçları (v.1.0) birer öneri ve taslak niteliğinde olmak kaydıyla www.tuk.saglik.gov.tr adresinde paylaşılmıştı. Birinci etap TUKMOS komisyonlarında 900’ün üzerinde eğitici görev almıştı.


Komisyonlar, ikinci etap çalışmalarına hız verdi. Üç TUKMOS Komisyonu (Deri ve Zührevi Hastalıklar, Ortopedi ve Travmatoloji ile Tıbbi Mikrobiyoloji) pilot olarak belirlenmişti. Deri ve Zührevi Hastalıklar TUKMOS Komisyonu çekirdek müfredat çalışmalarının ikinci versiyonunu ilk tamamlayan komisyon oldu (v.2.0). Kasım ayındaki TUK toplantısında kabul edilen TUKMOS Deri ve Zührevi Hastalıkları Çekirdek Müfredatı v.2.0, diğer komisyonların çalışmalarına da hız kazandıracak. 2013 yılı içinde 96 dalda tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi müfredatlarının v.2.0 versiyonları kabul edilip kullanılmaya başlanacak.


Çekirdek müfredatlar tamamlandıktan sonra eğitim birimleri kendi genişletilmiş müfredatlarını üretecek. Tüm bu süreç içinde uzmanlık eğitimini monitörize edebilecek elektronik bir takip sistemi yoluyla eğitimin niteliğinde iyileştirme amaçlanıyor.
 

yeni
uzmanlık
müfredatı
öncelikle
bu
3
branşta
uygulanacak
Yorum (16)
Ali Koç
Tıpta uzmanlık kurulu(TUK)öncelikle kendi standartını ve müfredatını düzeltsin!Bu kurulun kendine saygısı varsa tıp harici mesleklere tıpta uzmanlık kapılarını kapatır.Çelişkiye bakın hele...!hekimlerin uzmanlığıyla ilgili bir kurulda biyologlar,kimyagerler,mühendisler,eczacılar,vs.tıp uzmanı olarak olarak değerlendiriliyor..Pes doğrusu!
0
Cevapla
aslı g.
Bu kurula Tıp Dışı Meslekler Uzmanlık Kurulu desek(TDUK)daha doğru olur.Adamlar senden az okuyor,mecburi hizmet yok,nöbet yok,hasta takibi ve acil yok,en iyi bölgelerde en iyi şehirlerde göreve başlıyor,üstelık seninle aynı ücreti alıyor vede üstelik doktor olmadığı halde bu ünvanı kullanıyor, devamındada tıpta uzmanlık kurulunda uz.dr.olarak değerlendiriliyor..sanki bu mübarek mesleklere süper lotoda büyük ikramiye kıyağı gibi bir şey!Bu uygulamanın Dünyada eşi benzeri yok..daha ne diyeyim yazıklar olsun!
0
Cevapla
e.d.
Tıpta uzmanlık kurulu (TUK) öncelikle hekim olmadıkları halde (tıp fak.de okumamış ama uzman olmuş) haksız yere hekimlerden bile daha fazla haklara sahip olmalarını (nöbet yok,mecburi hizmet yok,acil yok,ücretler aynı) değerlendirsin de sonra müfredat,standart vs.konularında kafa yorsunlar...!
0
Cevapla
salih g.
bu kurul biyokimya ve mikrobiyoloji uzmanları dışındaki uzmanlık alanlarınıda tıp dışı mesleklere açmayı düşünüyormu?
0
Cevapla
biyolog
kurul biran önce büyük yanlıştan dönüp biyokimya ve mikrobiyoloji gibi temel bilimleri gerçek sahiplerine iade etmeli.hekimlerde asli görevlerini yapmalılar,kısaca hasta muayene ve tedavisi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir