Medimagazin logo

YDÜ Tıp Fakültesi Dünya Sağlık Örgütü AVICENNA listesinde

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından AVICENNA listesine kabul edildi.
 YDÜ Tıp Fakültesi Dünya Sağlık Örgütü AVICENNA listesinde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Yapılan açıklamaya göre, DSÖ 1953'den beri Dünya tıp fakültelerinin belli kriterlerine göre uyum sağlamış tıp fakültelerini gruba kabul ediyor ve 157 ülkeden seçilmiş Tıp Fakülteleri bu listede yer alıyor. YDÜ de kaliteli eğitimi, eğitici kadrosu, altyapısı, yönetmeliği, en son teknolojiye sahip araştırma laboratuvarları ve modern eğitim hastanesi ile bu listeye kabul edildi.

Açıklamada, sayıları 100 civarında olan Türk tıp fakültelerinin ancak 40'ının AVICENNA listesinde yer aldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, DSÖ, Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu (WFME), UNESCO gibi 7 uluslararası partner kurumla tıp eğitiminin projelerini global işbirliği ile gerçekleştiriyor ve tıp fakülteleri ve bunların eğitim programları ve eğitici kadrosu hakkında bilgi, uluslararası iletişim, bilgi alışverişi ile kalite güvenliğini sağlıyor.

Açıklamada, AVICENNA'nın, 11. Yüzyılda yaşamış ünlü İslam hekimi ve filozof İbn-i Sina'nın Latince adı olduğu hatırlatıldı. Açıklamaya göre, İbn-i Sina'nın, adıyla özdeşleşmiş Doğu ve Batı ülkelerinde kullanılmış olan "Tıp Kanunu" adlı eseri bütün dünyayı tıp bilgisi ile etkiledi. İbn-i Sina'nın anatomi, koruyucu hekimlik, patoloji, cerrahi yöntemler ve ilaçlar ile ilgili kitapları bulunuyor.

ydü
tıp
fakültesi
dünya
sağlık
örgütü
avicenna
listesinde
Yorum (1)
hbö
bismillah ki, bu güzide üniversitenin adını ilk defa duydum. ibn-i sina da istismar edilenler kervanına katılmış desenize.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir