Medimagazin logo

Yan dal branşları boş kaldı; 1073 kişilik kadroya 118 kişi başvuru yaptı

Sağlık Bakanlığı’nın 2023’te açtığı yan dal kadroları boş kaldı. Açılan bin 73 kişilik kadroya 118 kişi başvuru yaptı. Kadroların yalnızca yüzde 11’i dolarken, çoğu ilde bazı branşlarda hizmet sunulamıyor
Kaynak: cumhuriyet.com.tr - Merve Kılıç
Yan dal branşları boş kaldı; 1073 kişilik kadroya 118 kişi başvuru yaptı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı'nın 2023 yılı boyunca açtığı yan dal kadrolarına talep olmadı.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, tüm atama ilanlarına bakıldığında açılan toplam 7 bin 819 kadronun yalnızca 1865’i doldu. Yan dal branşlarında da 1073 kişilik kadroya 118 başvuru yapıldı. Açılan kadroların ancak yüzde 11’i doldurulabildi. 

Çocuk yan dallarına hiç atama yok

2023’te çocuk acil, çocuk alerjisi, çocuk hematolojisi, çocuk metabolizma hastalıkları, çocuk ürolojisi, çocuk yoğun bakım, el cerrahisi, iş ve meslek hastalıkları, sitopatoloji, temel immünoloji ve tıbbi mikoloji bölümleri için açılan kadrolara hiç atama yapılamadı.

Yan dal krizi: Son 20 yıldır nörolojiden çocuk nöroloğu yetişmiyor


 

yan dal
hekim
doktor
uzman hekim
saglik bakanligi
Yorum (6)
Ali Çantabey
el fatiha pediatri ye... ve yan dallarına..
17
Cevapla
aa
yeni kuşak akıllı... nerde ulan bu doktora geçit yok.. seçmiyor
7
Cevapla
murat124
en son pediatrik noroloji yan dali sen mi ben mi polemigi vardi. kadrolarin % 60 i -pediatri asistanligi - bos kalinca..hani o hengamede ped. nor. yan dali full doldurdularsa bilemem tabi de..neyse..keske nesilleri tukenmese. ama yine yirttiniz cobanbeyde tip acmislar.dayanin.
7
Cevapla
Fellow
yandallara mali iyileştirme yapılacak dendi ama maalesef üniversiteleri kapsamadı. eah yandal asistanının aylık toplam geliri üniversitedekilerden yüzde 60 fazla oldu son durumda. her duzenlemede fark gittikçe açılıyor
7
Cevapla
uzman
sayın gazeteci kardeşim. hergün bir sürü parlak beyin yurt dışına kaçıyor. tıp öğrencileri bu ülke için hayal kurmuyor artık. öğrenciler tus değil yabancı dil kurslarındalar. yandala gelirsek kim kaldı ki yazsın kalanlarda pediatrinin iş yükünden nöbetinden kurtulmak için yandal yapıyor. el fatiha.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir