Medimagazin logo

Ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Gökçen Orhan hastanedeki odasında ölü bulundu

İstanbul Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. Gökçen Orhan (56), odasında ölü bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayatını kaybeden Orhan için başsağlığı mesajı yayınladı
Kaynak: AA
Ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Gökçen Orhan hastanedeki odasında ölü bulundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. Gökçen Orhan (56), odasında ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, sabah hastalarını muayene ettikten sonra Orhan'dan yaklaşık iki saat haber alınamadı. Bunun üzerine odasına giren meslektaşları, Orhan'ı hareketsiz halde buldu.

Yoğun bakım servisine kaldırılan Gökçen Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. 

Bakan Koca'dan başsağlığı mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Dr. Siyami Ersek Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanlarından Prof. Dr. Gökçen Orhan hocamızı, görevli olduğu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Son yolculuğuna uğurlandı

Orhan için Ataşehir Mimar Sinan Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Prof. Dr. Gökçen Orhan’ın ailesi, sevenleri , meslektaşları ve çok sayıda kişi katıldı. Cenazeye gelen bazı meslektaşları göz yaşlarına hakim olamadı. Orhan’ın cenazesi törenin ardından defnedilmek üzere Ihlamurkuyu Mezarlığı’na götürüldü. 

 

Gökçen Orhan kimdir?

Gökçen Orhan 1967 yılında Kayseri’de doğdu. Orta öğrenimini İstanbul Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1992 yılında mezun olarak tıp doktoru oldu. Aynı yıl Doktor Siyami Ersek Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi ihtisasına başladı. 

997 yılında kalp ve damar cerrahisi Uzmanı, 2007 yılında doçent, 2019 yılında profesör unvanı aldı. Halen aynı hastanede Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak aktif cerrahi hayatına devam etmektedir. Yurtdışında Paris, Hannover, Bad Nauheim Frankfurt‘ta konuk cerrah olarak kalp yetersizliği cerrahisi, yapay kalp, kalp nakli konularında eğitim aldı.

Kalp yetersizliği cerrahisi, kalp nakli, yapay kalp mekanik destek sistemleri, akciğer yüksek tansiyonunda damar ameliyatları, erişkin kalp cerrahisi ilgi alanlarıdır. Katıldığı kongre ve seminerlerde, tıbbi ve kişisel gelişim konularını içeren ulusal ve uluslararası eğitim konuşmaları yapmaktadır. Çok sayıda bilimsel makale ve tıbbi kitap bölümleri yazmıştır.

prof dr gokcen orhan
kalp damar cerrahi
istanbul
hastane odasi
Yorum (9)
Mirzabey
yaradan rahmet eylesi̇n i̇nşallah, her yönüyle stresli̇ bi̇r meslek tüm çalişma arkadaşlarima kolayliklar ve sabirlar di̇leri̇m...
16
Cevapla
nevzat kulukçu
hemen hemen hepimiz halk içinde muteber olan mevki ve paraya ulaşmak için çabalıyoruz. çocuklarımızı da mevki ve çok para kazansınlar diye yönlendiriyoruz. nadiren memleketimize gittiğimizde ise mevki ve çok paraya sahip olmayan insanların sağlıklı, huzurlu, sessiz sakin hayatlarına şahit oluyoruz.
27
Cevapla
CoşkunKBB
allah rahmet eylesin biz doktorlar hastalarımıza bakmaktan kendimize bakamıyoruz. belli bir yaştan sonra daha az hasta basılmalıdır. 50 yaşından sonra her 5 yolda bir randevu adedi 5 indirilmeli ve ameliyat sayılarında azaltılmalıdır. ama maalesef randevu sayılarında yaş dikkate aşınmıyor.
32
Cevapla
ali özkurt
allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. ben de, tibbi ve beşeri rezaletler sonucu 9 ay önce bir öğretim üyesi eşi kaybettim. sayın bakana da kişiye özel mektup yazmıştım. sayın bakan bize de baş sağlığı dileyip üzüntülerini belirtebilseydi keşke
7
Cevapla
necati yıldırım
ölüm nedeni̇ belli̇ mi̇ kesi̇n olarak? otopsi̇ yapildi mi? bu konularda bi̇lgi̇si̇ olan var mi?
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir