Medimagazin logo

Uçakta kalp krizi şüphesine doktordan kritik müdahale!

Bayram tatili için İstanbul’dan İspanya’ya giden iş kadını İpek Cankat, dönüş sırasında uçakta fenalaştı. Kalp krizi geçirme şüphesi olduğu düşünülen Cankat’a uçakta bulunan Dr. Coşkun Aykul müdahalede bulundu. Hastanın panik krizi atak geçirdiğini tespit eden doktor, kadına sakinleştirici yaparak uçağın yoluna devam etmesini sağladı.
Kaynak: Sabah - Atakan Irmak
Uçakta kalp krizi şüphesine doktordan kritik müdahale!
Dr. Coşkun Aykul
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

13 Nisan'da gerçekleşen olayda; İspanya'nın Barcelona kentinden sabah 07.50'de kalkan uçak İstanbul'a doğru yola çıktı.

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre, uçakta bulunan yolcular arasında İstanbul Modern'in direktörü İpek Cankat da bulunuyordu. Uçak İtalya'nın Sicilya kenti üzerinde bulunduğu sırada Cankat, iddiaya göre rahatsızlık geçirmeye başladı. Havada nefes darlığı ve sol kolda uyuşma hisseden İpek Hanım, yaşadığı durumu uçakta bulunan hosteslere bildirdi.

İş kadınının kalp krizi geçiriyor olma ihtimali üzerine hostesler, uçakta yolculuk yapan doktor bulunup bulunmadığını öğrenmek için anons geçti. Bu sırada eşi ve çocuklarıyla birlikte uçakta yolculuk yapan Operatör Doktor Coşkun Aykul, kendisini tanıtarak yardımcı olabileceğini söyledi. İş kadınının yanına giden doktor, yaptığı muayenede Cankat'ın hayati fonksiyonlarını değerlendirdi.

Yapılan tetkikler sonrası iş kadınının panik atak geçirdiğini tespit etti. Uçağı indirecek bir durumun olmadığını yetkililere bildiren Aykul, uçakta bulunan sağlık çantasındaki sakinleştiriciyi iş kadınına yaparak panik atak sorusunu halletti ve uçağın acil iniş yapmadan İstanbul'a dönmesini sağladı.

 

 

ucak
doktor
kalp krizi
ipek cankat
ucus
Yorum (7)
mutlu son !
ya gerçekten kalp krizi geçirseydi ? havayolu tüm sorumluluğu doktor yolcuya yükleyip aradan sıyrılıyor. ya ciddi bir durum olsaydı ? doktor beyin bundan sonraki hayatı mahkeme-tazminat-hapis üçgeninde geçecekti. gemilerde olduğu gibi havayolları uçak doktoru bulundurmalı. kelle koltukta uçuş olmaz!
48
Cevapla
Biz panik olduk
haklısınız sonuçta bir şirket işyeri hekimi almalı. hastaya tetkik yapmış derken neye göre vatandaş gerçekte mı da olabilirdi. ben de birkaç kez hastalara müdahale ettim ama bu doğru değil spo2 60 e düşen hastayı inene kadar takip ettim hostesler de hocam ne uyguladıysanız yazın ve imza atın diyor.
17
Cevapla
Deli Dumrul
onam almadan hem de trankii̇li̇zan yapmak da ne bi̇leyi̇m ki̇ ne i̇ster?????
14
Cevapla
uçak doktoru
uçak doktoru şart. at imzayı bul belayı, teşekkürden çoktan vazgeçtik.
12
Cevapla
dr ceyar
havaalaninda çocuğum bi̇let ve ki̇mli̇ği̇ni̇ kaybetti̇..uçağa almadilar...hemde 2 gün önce geldi̇ği̇m fi̇rma..doktor olduğumu ve ki̇mli̇ği̇mi̇ i̇braz etti̇m...uçak kaçti..bi̇r sonraki̇ sefere 3 kat fazla para alip aldilar..yi̇ne ki̇mli̇ksi̇z..si̇ze saygi duymayana si̇z de saygi duymayin!
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir