Medimagazin logo

Türk hekimin geliştirdiği cerrahi tedavi yöntemi soyadıyla literatüre girdi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Aytan'ın vajinal yoldan enterosel tamiri için geliştirdiği yeni cerrahi yöntem dünya tıp literatürüne girdi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türk hekimin geliştirdiği cerrahi tedavi yöntemi soyadıyla literatüre girdi
Prof. Dr. Hakan Aytan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Mersin Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hakan Aytan, vajinal yoldan enterosel tamiri için yeni bir cerrahi teknik olan ve Aytan metodu adını verdiği cerrahi teknikle literatüre girdi.

Vajinal yoldan enterosel tamiri için mevcut cerrahi prosedürlerde  peritonun içine girildiğini ifade eden Prof. Dr. Aytan, postperatif adezyonların intraperitoneal cerrahi işlemlerden sonra sıklıkla geliştiğini, kese içine girilirken intraabdominal organ hasarı riskinin de bulunduğunu söyledi.

Buradan hareketle yeni alternatif bir yöntem geliştirildiğini ve bu yeni yöntemin temel farkının peritonun içine girilmemesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aytan, “Bu yöntemin temel avantajı işte bu noktadadır ve kolaylığındadır. İlk aldığımız sonuçlar gayet başarılıdır. Tüm abdominal ve veya vajinal yöntemlerde intraperitoneal giriş şarttır. Bu yeni tekniğin temel farkı enterosel kesesinin ekstraperitoneal olarak redükte edilmesidir.” şeklinde konuştu.

Indian Journal of Surgery 'de yayımlanan teknik, enteroselin tranvajinal yoldan tamirinde ekstraperitoneal olarak yapılan yeni ve kolay bir alternatif yöntem olarak yerini aldı.

prof dr hakan aytan
cerrahi yontem
literatur
vajinal yoldan enterosel tamiri
Yorum (4)
yandalcı
hakan hoca cami̇ada sevi̇len bi̇r hocamiz tebri̇k ederi̇m kendi̇si̇ni̇
8
Cevapla
Osman Göktuğ ÇOLAK
biz öğrencilerine gerek hastanede gerek amfi derslerimizde aktardığı bilgi birikimiyle "iyi ki tıbbiyeliyim" dedirten ve çevresine karşı daima güçlü bir enerji yayan kıymetli hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim
8
Cevapla
İSMAİL TÜRKAY ÖZCAN
sevgili hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
4
Cevapla
meü tıp stajyer dr
tebrik ederiz sevgili hakan hocamızı. eşi doç dr pelin aytan hocamız da mersin'de ilklere imza atmış kıymetli bir hematolog'dur. bu iki değerli hekimin öğrencileri olmak mersin üniversitesi tıp fakültesi öğrencileri olarak bizim için gurur vericidir.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir