Medimagazin logo

Türk Farmakoloji Derneği: Farmakoloji ilanındaki başvuru koşulu en kısa sürede düzeltilmeli

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Farmakoloji Ana Bilim Dalına öğretim üyesi için ilanında "Doçentliğini Kimya bilim alanında almış olmak" şartı aranmasına ilişkin Türk Farmakoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yeşim Tunçok, "Sehven yazıldığını düşündüğüm bu durum, “Tıbbi Farmakoloji” doçentlik alanında doçentliğe hak kazanmış liyakatli adayların ilgili kadroya başvurusunu engellemektedir" dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türk Farmakoloji Derneği: Farmakoloji ilanındaki başvuru koşulu en kısa sürede düzeltilmeli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - 29 Eylül tarihinde Resmî Gazete’ye verilen ilanla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’na doçent kadrosuna öğretim üyesi alınacağı bildirildi.

Medimagazin’de yer alan haberde ilgili kadroya başvuracak kişide aranan koşulun “Doçentliğini Kimya bilim alanında almış olmak; sentetik ve doğal ilaç etken maddelerinin, DNA ve Proteinlerle etkileşiminin in vitro ve in siliko belirlenmesi konularında çalışmaları bulunmak.” ibaresi yer aldığına dikkat çekildi.

Farmakoloji Ana Bilim Dalına kimya mezunu öğretim üyesi kadrosu açılması hekimler tarafından büyük tepki topladı.

"Liyakatli adayların kadroya başvurusunu engelleniyor"

Olayın ardından Türk Farmakoloji Derneği, konuya ilişkin olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne yazı gönderdi.

Türk Farmakoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yeşim Tunçok imzalı yazıda, tıp eğitimini verecek öğretim üyelerinin tıp fakültesi öğretim üyelerinden seçilmesinin önemine vurgu yapıldı, ilanın düzeltilmesi talep edildi.

Rektörlüğe iletilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

 “Sehven yazıldığını düşündüğüm bu durum, “Tıbbi Farmakoloji” doçentlik alanında doçentliğe hak kazanmış liyakatli adayların ilgili kadroya başvurusunu engellemektedir. Ayrıca, Tıp eğitiminin doğası gereği Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin tercihen hekim, hekim bulunamıyorsa doçentliğini “Tıbbi Farmakoloji” alanından almış olmaları gereklidir.

İlandaki başvuru koşullarının “sehven” yazıldığını umut ediyor, mümkün olan en kısa sürede düzeltilmesini diliyorum.”

 

Farmakoloji Ana Bilim Dalına kimya mezunu öğretim üyesi kadrosuna tepki

 

kahramanmaras sutcu imam universitesi
prof dr yesim tuncok
turk farmakoloji dernegi
Yorum (11)
ali çantabey
karabüğede tıp mezunu öğretim üyesi lazım. temel tıp taki tüm bölümlerde topu topu 1 tane doktor var diğerleri baytar .
5
Cevapla
Murat Caner
@ali çantabey daha çok beklersiniz hocam. bunlar henüz iyi günler. temel tıbba hekimi bırakın, baytar dahi bulamayacaklar. müsebbibi ise yine hekimler. "temelde ne yapıyorsunuz sanki" demeye devam etsinler. bolca biyolog ile tıp eğitimine devam. eritrositin çapının ondalığını öğretirler artık.
2
Cevapla
Baytar
iyi bari docentligini ilahiyatta aldi kosulu yazilmamis
6
Cevapla
Müzeyyen gören
bu ne saçmalık ya yok mu bir sınırı kimya bir temel bilimdir ve orada alınan bilgilere sizin ufkunuz yetmez insanı zorla sinir etmeyin yeterlikleri de fazlasıyla karşılıyorlar kimya doçentleri. farmakoloji kimyanın bir alt dalıdır konu tartışmaya da kapalıdır.
11
Cevapla
Ap
i̇dari mahkemeye başvurdum. i̇lani iptal ederler adalet varsa
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir