Medimagazin logo

TTB'den mesai sonrası hasta kabulü ve yedek hasta uygulamalarına tepki: Sağlıkta şiddeti artıracak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mesai sonrası hekim isteğine bağlı hasta kabulü ve yedek hasta uygulamalarının başlatıldığı duyurdu. Uygulamaların çalışma koşullarını ağırlaştıracağını ve hasta ile hekimleri karşı karşıya getireceğini ifade eden TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, sağlıkta şiddetin artacağını bildirdi
Kaynak: Cumhuriyet - Dilan Ayırkan
TTB'den mesai sonrası hasta kabulü ve yedek hasta uygulamalarına tepki: Sağlıkta şiddeti artıracak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz Reform” kapsamında yapılan yeni düzenlemelere ilişkin açıklamada bulundu.

Koca, mesai sonrası hekim isteğine bağlı hasta kabulü ve yedek hasta uygulamalarının başlatıldığı duyurdu. Buna göre doktorlar mesai saati sona erdikten sonra hastanede kalıp hasta bakmaya devam edebilecek. Yedek randevu uygulamasıyla birlikte ise randevularına gelmeyen hastalar yerine saat başı bir yedek randevu açılacak. 

Bakan Koca: Mesai sonrası hekim isteğine bağlı hasta kabulü başladı

Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, söz konusu uygulamaların sağlık sistemine olası etkileriyle ilgili Cumhuriyet’ten Dilan Ayırkan'a konuştu. 

Uygulamalarının sağlık sistemindeki yükü artıracağına dikkat çeken Ökten, “Beyaz Reform’u açıklarken bizim çalışma koşullarımızı, ekonomik ve özlük haklarımızı düzelteceklerini, sağlıkta şiddeti önleyeceklerini söylemişlerdi. Aksine ağır olan çalışma yükümüz daha da artacak koşullarımızı ağırlaştırıyorlar. Bize ‘Mesai sonrası da çalışın’ diyorlar. Zaten günlük ortalama 80-100 arası hasta bakıyoruz. Ek randevu vermeleri hasta sayısını artırmaktan başka işe yaramayacak” dedi. 

Ökten, mesai sonrası isteğe bağlı hasta kabulü uygulamasının hasta ve hekimleri karşı karşıya getirebileceğine de dikkat çekti. 

Sağlıkta şiddet artacak

Ökten, yedek hasta uygulamasıyla ilgili de “Hastanın yedeği olmaz. ‘Gelmeyen bir hastanın yerine bakın’ diyorlar. Hasta gelirse ne olacak? Diğer hastayı geri gönderdiğimiz zaman hekimle tartışacak. Bu sağlıkta şiddeti artıracak. Dünyada ek randevu ya da yedek hasta diye bir kavram yok. Literatüre yeni kavramlar kazandırıyorlar” dedi. 

Bakanlıktan 5 dakika aralıklarla 'ek randevu' uygulaması

ttb
ali ihsan okten
mesai sonrasi hasta kabulu
ek randevu
Yorum (2)
TTB Bu Mağduriyet İçin de Ses Versin
aynı hastanede aynı kıdemde hatta aynı branşta iki hekim arasında 2,5-3 kat maaş farkı var. bu nasıl bir adalet anlayışı? kamuda başka hangi meslekte böyle bir ayrım uçurum var? tüm hekimlere sözleşme hakkı veya maaşı verilmeli 657 hekimlerin mağduriyeti giderilmelidir. ttb neden bu konuda suskun??
18
Cevapla
yedek
yedek hasta uygulaması aynı koltuğu iki yolcuya satmak gibi, karışıklığa ve gereksiz tartışmaya yol açıyor. hasta ve hekimde güvensizlik yaratıyor. götürdüğü getirdiğinden fazla. kaldırılırsa iyi olur.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir