Medimagazin logo

Tıp öğrencileri artık Giresun'da okuyacak

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin adının Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmesine yönelik protokolün imza törenine katıldı. Şahin,'Yeni akademik yılda öğrencilerimizi burada kabul edeceğiz' dedi.
Tıp öğrencileri artık Giresun'da okuyacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 'Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi ile ortak çalışmasına yönelik protokolle yeni akademik yılda öğrencilerimizi burada kabul edeceğiz' dedi. Vali Şahin, Valilik toplantı salonunda, Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin adının Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmesine yönelik protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin ilim yuvaları olduğunu söyledi. Üniversitelerin bir yere güzellik kattığını ifade eden Şahin, 'Bugün 19 bin 400 öğrenciyle, 10'un üzerinde yüksek okuluyla hizmet veren Giresun Üniversitesi maalesef bugüne kadar unutulmuş. Geçen yıl 950 öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayamadığı için kayıt sildirdiği, bin 950 öğrencinin de kayıt dondurduğunu öğrendik. Bu ayıp bize yeter' diye konuştu.

 

ALT YAPISIZ EĞİTİM OLMAZ

Vali Şahin, üniversite öğrencilerinin yurt sorununun kısa sürede çözümü için önemli çalışmalar başlattıklarını, 8 yurdun yapımının planlamaya alındığını vurgulayarak, şöyle devam etti: 'Altyapı şartları uygun olacak ki ilim, irfan doğru ve düzenli yapılabilsin. Eğer öğrenci sorunu olmadan, moralle, bir şey düşünmeden derslerine koyulursa bunda sadece kendisi değil ülke de kazanacaktır. Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi 4 yıl önce kurulmuştur. Fakülte var, öğrencisi var, fakat öğrenci başka bir kentte, 400-500 kilometrelik Sivas'ta eğitim görüyor. Öğrenciler, Giresun'u görmeden Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oluyor. Tam bir Aziz Nesin'lik olay. Bu Giresun için bir ayıptır. İnşallah bu sene 35 öğrencimizi eğitime başlatacağız. Devlet hastanemizi eğitim ve araştırma hastanesine dönüştüreceğiz. Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi ile ortak çalışmasına yönelik protokolle yeni akademik yılda öğrencilerimizi burada kabul edeceğiz.'

tıp
öğrencileri
artık
giresun'da
okuyacak
Yorum (4)
ahmet demir
aslında temel politika her mahalleye bir tıp fakültesi olması lazım . çünkü amaç reçete yazan biri olsun hasta tedavi etmesi önemli değil yeterki ben gönderdim bakın orda doktor var. diye bilsin bir kaç antibiyıotik ağrı kesici versin bu. doktor yetiştirmek bu kadar kolaymı 5 yada 6 dünya ülkelerinden bile geri tıp eğitimine sahib olduk. buradan sanmıyorum doktor yetişsin ama reçete yazan . tasdik memurları güzel yetişir. memlekete hayırlı olsun
0
Cevapla
şahin öztürk
Tabela değişince herşey bitmiş mi oluyor..Ehliyetsiz kişilerin elinde yetişen ve diplomasında hekim yazan çocukların pratikte neler yapacağını merak ediyorum doğrusu..
0
Cevapla
uluç kemal
Öğrencilere yurt bulunca sorun çözülüyormu yani...Hani eğitim verecek öğretim elemanı?
0
Cevapla
kuzey dr
sn vali öğrencilerin giresunda okumadan mezun olması tam aziz nesinlik demiş de alt yapı oluşturmadan(yeterli öğretim görevlisi ,bina vs) tıp fakültesi açanlar Giresunlular mı, öğrenciler mi?,yoksa aziz nesin mi? bunu açan devletimizin organları, ama eleştirende yine devletimizin o bölgedeki en üst düzeyde temsilcisi. asıl burası aziz nesinlik.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir