Medimagazin logo

Son çocuk cerrahı da gidince bölüm kapandı! Dekan: Hocamıza gönül koyamadık, tek cerrah olmak çok yorucu bir süreçti

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesinde bir yıl içinde 2 çocuk cerrahı ve 3 asistan doktor ayrıldı. Son çocuk cerrahı da gidince bölüm kapandı.
Kaynak: ntv.com.tr - Melike Şahin
Son çocuk cerrahı da gidince bölüm kapandı! Dekan: Hocamıza gönül koyamadık, tek cerrah olmak çok yorucu bir süreçti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir yıl içinde 2 çocuk cerrahı ve 3 asistan doktor ayrıldı. Son çocuk cerrahı kalmayınca bölüm kapandı. 

NTV'den Melike Şahin, çocuk cerrahi branşının durumunu, Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Hafize Öksüz ve Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa ile konuştu.

"Hocamız için çok yorucu bir süreçti"

Dekan Prof. Dr. Hafize Öksüz, "Tek hekim bir yıl boyunca burada çalıştığınızı düşünün 7/24. Bir süre sonra mesleki yorgunluk, tükenmişlik sendromu söz konusu olduğu zaman arkadaş ayrılmak istiyorlar. Hocamıza gönül koyamadık. gerçekten hocamız için yorucu bir süreçti." dedi.

"Bir günlük bebeğe ameliyat yapabilenler basit işlemlere yöneliyor"

Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, "Türkiye'nin şehir sayısı olarak düşünürseniz belki 4'te 3'ünde yetersiz sayıda çocuk cerrahı yalnız veya en fazla 2 kişi olarak çalışmaya çalışıyor." dedi. 

Durakbaşa ayrıca, komplike ameliyatlar yapan cerrahların nispeten basit kabul edilebilecek operasyonlara yönelmesinin önemli bir kayıp olduğunu söyledi. 

Öksüz ise basit işlemlere yönelimin 20 yıl sonra meşakkatli, insan sağlığı için önem teşkil eden, branşlarda ciddi sıkıntılar yaşayacağımızın bir işareti olduğunu ifade etti.

cocuk cerrahi
kahramanmaras sutcu imam universitesi tip fakultesi
doktor
cocuk cerrahisi
Yorum (41)
Zort
nolmus yani bu da haber mi.sagliktan vatandaş memnun
14
Cevapla
AS
bardağın dolu tarafından bakalım bazı branşlar çok rağbet görüyor…. karamsarlığa kapılmayalım
12
Cevapla
muzaffer hekim
utanmadan tek hekime icap tutturduğunu söylemiş, 7/24 çalışmak bir süre sonra mı yorgunluk tükenmişlik yapar. suçtur bu. 19 yy da kalmış, ülkede doktor dışında kimseye uygulanmayan çalışma suçudur. ama doktorun sesi çıkmıyor ne yaparsın!? neden mesleğimiz kutsal! peh!
104
Cevapla
yandalcı
dekana bak mademeksi̇k var kadro açin çalii̇şma koşullarini düzelti̇n gönül koymadi̇k di̇yor ya yöneti̇me bak gönülle i̇şli̇yor.
47
Cevapla
makuliyet vs..
makuliyet, denge, insaf, ölçü, doğru planlama, akıl, adalet vs.. say allah say. bunlardan sapma oldu mu ipin ucu kaçar, kovala ki tutasın. adamlar birer ikişer gidiyor, neden,niçin, ne oluyor diyeceğine, geride kalana bindir. büyük resimdeki sıkıntı bu. mesleğe saygı biraz,lütfen...
56
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir