Medimagazin logo

Sinop'ta ilk kez kapalı göğüs cerrahisi ameliyatı yapıldı

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde ilk kez kapalı göğüs cerrahisi ameliyatı gerçekleşti. İçeride kamera yardımı ile yapılan başarılı ameliyat sonrası hasta, ikinci gün taburcu edildi.
Kaynak: İHA - Berkan Şen
Sinop'ta ilk kez kapalı göğüs cerrahisi ameliyatı yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Travma sonrası göğüs boşluğunda sıvı ve pıhtı birikimi olan yaşı ileri bir hastaya video yardımlı göğüs cerrahisi (VATS) uygulandı. Yalnızca 3 santimetrelik bir kesiden kamera yardımı ile yapılan ameliyatta, planlanan cerrahi işlem başarıyla yapıldı. Hasta ameliyattan sonraki ikinci gün göğüs tüpü çekilerek taburcu edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İsmail Sarbay, kapalı cerrahi yöntemin akciğer ve mediasten hastalıklarında daha çok tercih edildiğini ifade ederek, “Kamera yardımlı ufak kesilerden girilerek yapılan bu ameliyatların hastaya en önemli katkısı daha az ağrıya sebep olması ve hastaların daha hızlı bir toparlanma sağlamasıdır.

Sinop’ta ilk kez uygulanan bu işlemin benzerleri, eğitim aldığım Cerrahpaşa gibi birçok büyük merkezde yapılmaktadır. Hastanemizin imkânları dâhilinde burada bu ve benzeri kapalı akciğer cerrahisi yapılabilir. Bu hastamızda tek bir kesiden girerek kamera yardımı ile problemli dokuları akciğerden uzaklaştırdık. Bu sayede solunumuna katkıda bulunabildik. Hastamıza tekrar geçmiş olsun” dedi.

sinop
atatürk devlet hastanesi
kapalı göğüs cerrahisi ameliyatı
Yorum (2)
mehmet aslan
Tebrikler. Zaten döner sermaye yokta olsaydı; her gün bu ameliyatı yapsanız bile ortalamayı yakalayamazsınız sabiti bile hakedemezsiniz (saçma sapan sadece sayıya bakan yıllardır düzeltilmeyen sistem sayesinde). Sonra hasta sayınız az diye odanızı alırlar, sekreteriniz zaten olmaz, sonra başhekiminiz iyi ise der ki fatura kontrol yaparsan sana hemşire arkadaşlar kadar döner ayarlarım. ee torpil bulursan başhekim yrd olursan kurtuldun. Derneğinde istanbuldaki birkaç hocamızın robotik cerrahisi için malzeme ihtiyacını halleder. Malesef göğüs cerrahisi periferde ölüm. Saygılar.
14
Cevapla
ali ekber tok
Hastanın umurunda değil, bakanlığın hiç değil, malesef. Sahipsiz en mağdur branş.-tus a girin aile hekimi olun. ya da göğüs cerrahi haricinde herşey. yada torpilli bir sayıda olduğu gibi belli merkezlerde kalın (süreyyapaşa, suat seren vs). yoksa döneri herkes alsa siz alamazsınız. tek olduğunuz halde 4924 yapmazlar para alamazsınız. dernek umurunda değil. tek çare yeniden tus.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir