Medimagazin logo

Sağlıkçılara sınırsız becayiş hakkı geldi

<p> Yılda 1 kez anlaşmalı olarak başka bir kişiyle yer değiştirme hakkına sahip olan sözleşmeli sağlıkçıya iyi haber...</p>
Sağlıkçılara sınırsız becayiş hakkı geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yılda 1 kez anlaşmalı olarak başka bir kişiyle yer değiştirme hakkına sahip olan sözleşmeli sağlıkçıya iyi haber...

Sözleşmeli sağlık çalışanlarında büyük sıkıntı yaratan becayiş (karşılıklı yer değiştirme) hakkı artık sınırsız oluyor. Türk Sağlık Sen'in girişimi sonucunda sağlık çalışanlarının 'sınırsız becayiş' hakkına kavuştuğu bildirildi. Sendikanın bu konuyla ilgili olarak yaptığı başvuru Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından onaylandı. Onayla birlikte sözleşmeli sağlıkçılar da bundan böyle diğer memurlar gibi istedikleri zaman becayiş yapabilecek. Bakan Akdağ'ın onayladığı becayiş hakkının önümüzdeki günlerde devreye gireceği belirtilirken, bu karar sözleşmeli sağlıkçılar tarafından büyük sevinçle karşılandı.

'Kadro' için dilekçe verildi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun 'sözleşmeli öğretmene kadro' sözü, sözleşmeli sağlık çalışanlarını da harekete geçirdi. Türk Sağlık Sen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, "80 bin sözleşmeli sağlık çalışanına da kadro verilsin" diye dilekçe verdi. Dilekçede, "Personeller arasındaki farklı istihdamdan kaynaklanan sorunların bertaraf edilerek bünyenizde çalışan sözleşmeli personelin Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen çalışmalara paralel olarak kadroya geçirilmesi yönünde düzenlemenin yapılmasını arz ederiz" denildi.

TAKVİM

sağlıkçılara
sınırsız
becayiş
hakkı
geldi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir