Medimagazin logo

Sağlık Bakanından YÖK'e bağlı çalışan hekimler için mevzuat sinyali: 'Kapsam dışı kalmadı!'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hepimiz sevinebiliriz. Aramızda “kapsam dışı” kalmadı." ifadelerini kullandı. Bakan'ın bu ifadeleri "YÖK' e bağlı sağlık personeli için yasal mevzuat yolda mı? sorusunu akıllara getirdi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanından YÖK'e bağlı çalışan hekimler için mevzuat sinyali: 'Kapsam dışı kalmadı!'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin özlük haklarında iyileştirmelerin yapılması için Yükseköğretim Kurulu bünyesinde yapılacak olan yasal mevzuat henüz yayımlanmadı. 

YÖK: Sağlık çalışanları için yasal mevzuat çalışması ivedilikle tamamlanacak

YÖK Başkanı Erol Özvar yakın zamanda yaptığı açıklamada, YÖK'e bağlı çalışan hekimler için yasal mevzuat çalışması ivedilikle tamamlanacağını ifade etmişti.

"Kapsam dışı kalmadı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün sosyal medya hesabından şaşırtan bir paylaşıma imza attı. Koca, paylaşımında "Hepimiz sevinebiliriz. Aramızda “kapsam dışı” kalmadı." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı'nın bu ifadeleri yasal düzenlemenin yakın zamanda çıkabileceği şeklinde yorumlandı.

Koca'nın tweetinin altına yasal düzenleme bekleyen ve "kapsama dahil olmayan" pek çok sağlık personeli yorum yaptı. İşte Bakan'ın tweetinin altına gelen bazı tepkiler şöyle:

yok
saglik bakani
fahrettin koca
kapsam disi
hekim
saglik personeli
Yorum (8)
metin
bizim anten çekmiyor sanıyordum. bütün mahalle kapsama alanı dışı demek.
1
Cevapla
dr. ali
sağlık çalışanları unutmayacak. çok büyük haksızlık yapıldı. hastanenin tüm işlerinin %80nını yapan hemşirelerimizi ve diğer sağlık çalışanlara çok düşük ücreti ama hekimleri dağlara çıkan ödemeleri verdiniz. 2023 yaklaştı. bu iş barışını bozam düzenlemeyi kabul etmiyoruz
2
Cevapla
misafir
tam anlayamadık . kalmadı mı kalmayacak mı . şu an ism , tsm, 112 kapsam dışı da.
1
Cevapla
A.İ
yan dalcilar sözleşmeli olabilecekmiş. böylece tahmini ocak zammı ile beraber maaş +sabit+taban : 46 bin lira. taban : 12550 lira. teşvik: 35 bin. nöbet +icap 10 bin. saat 17 19 arası mesai dışı poliklinik nedeniyle gelen döner 10 bin. toplamda elime 113 bin lira geçer inşallah. elhamdülillah.
3
Cevapla
hekim
koskoca işler yapan sayın f.koca bakanımıza teşekkür ederken aşağıdaki sorunlarıda çözmesini istirham ediyoruz.1- emeklilerin çalışınca kesinti yapılmaması 2-ünv öğretim üyelerinin icap nöbet ücreti alması 3- hekimler arası ücret dengesizliğinin (sözleşmeli asker vs.)kaldırılması 4-kazanımların kanu
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir