Medimagazin logo

Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Bakan ile hekimlerin bir araya geldiği toplantıya ilişkin bilgiler verdi: 'İyi şeyler olacak gibi'

Prof. Dr. Dilek Özcengiz, dün gerçekleştirilen ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hekimlerle bir araya geldiği toplantıdan bilgiler verdi. Prof. Dr. Özcengiz, Bakan Koca’nın hastane girişlerine X-ray koyulacağını söylediğini ve “Performansı kaldıracaklarını ifade etti. Aynı şehirde hatta ülkede aynı işi yapanın aynı parayı alacağını söyledi. Pratisyen, asistan, uzman, yan dal uzmanı şeklinde bir hiyerarşik ücretten söz etti. İyileştirmeler olacakmış. Emekliliğe yansıyan düzenlemeler yapılmış”
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Bakan ile hekimlerin bir araya geldiği toplantıya ilişkin bilgiler verdi: 'İyi şeyler olacak gibi'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Bakan Koca'nın hekimlerle bir araya geldiği toplantıya davetli olan isimlerden birisi olan Prof. Dr. Dilek Özcengiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dün Bakan Fahrettin Koca ile hekimlerin bir araya geldiği toplantı hakkında bilgiler verdi.

Sağlık Bakanı sosyal medya fenomeni hekimlerle buluşuyor

Toplantının toplamda 7 saat sürdüğünü ve önce bilgilendirme toplantısı yapıldığını belirten Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Bakan Koca'nın tüm hekimleri tek tek dinlediğini ve sorularına yanıt verdiğini belirtti.

Aynı zamanda hukukçu olduğunu ve Malpraktis yasa tasarısı halindeyken yasa ile ilgili eleştirilerde bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Özcengiz, Bakan Koca'nın eleştirilerden haberdar olarak kendisine ulaştığını ve böylece iletişime geçtiklerini de sözlerine ekledi.

Daha önce malpraktis ve şiddet yasası ile ilgili olarak yasanın Anayasa’ya aykırı olduğunu ve çıkarmakta zorlanacağını söylediğini belirten Prof. Dr. Özcengiz şu sözleri kullandı:

"Ama yasa çıktı. Ben eleştirmeye devam ettim. Yönetmelik de çıktı. Onu da hukuk gruplarında eleştirdik ve bugün toplantıda durumu tam kavradım. Artık malpraktis denilen şey hasta ile devlet sorunu haline geldi ve doktor bu işin muhatabı olmaktan çıkarıldı. Şiddet yasası ile ilgili olarak ben hep sorunu çözmez diyordum ve hala aynı görüşteyim. Zorlayarak bu yasanın da çıkmasını sağlamış"

Bakan Koca'nın asıl sorunların yetersiz personel, kalabalıklar ve bildiğimiz durumlar olduğunu bildiğini ve hekimler gibi düşündüğünü belirten Prof. Dr. Özcengiz, hekimlerin sorunlarının çözülmesi amacıyla atılacak adımları şu sözlerle anlattı:

"X ray de koyacağız hastane girişlerine dedi. Performansı kaldıracaklarını ifade etti. Aynı şehirde hatta ülkede aynı işi yapanın aynı parayı alacağını söyledi. Pratisyen, asistan, uzman, yan dal uzmanı şeklinde bir hiyerarşik ücretten söz etti. İyileştirmeler olacakmış. Emekliliğe yansıyan düzenlemeler yapılmış. Genel olarak bir iyileştirme olacakmış. Bunun hissedilmesi 15 Ağustos’u bulacakmış. 

Hastane girişlerine güvenlik dedektörleri geliyor

Üniversiteler bu işlerden en az nasiplenecek yerler halinde. Asistanların gelirleri düzeltilecek ve hepsi SBA kadrosuna alınıp, kadim üniversitelerde görevlendirilecekmiş. Yan dal ödüllendirilecek ve katsayısı yükseltilecekmiş. Yan dal uzmanları sözleşmeli çalışabilecekmiş. 1.basamak yani aile hekimliği eski sağlık ocağı sistemine benzer bir yapıya dönüştürülüp, bina vs. Bakanlık tarafından yapılacakmış. Yine 2. basamak güçlendirilecekmiş. Bunlar yapılarak 3. basamaktaki yük azaltılacakmış."

Bakan'ın net rakamlar vermediğini belirten Prof. Dr. Özcengiz sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Kim ne kadar ücret alacak bilmiyorum. Sır olan bu kısmı. Sayın Bakan bazı rakamlar telaffuz etti ama bunu söylemeyeceğim. Herkes aynı parayı alamaz bunu da biliyorsunuz. İyi şeyler olacak gibi duruyor. Bakan da ümit tacirliği yapmadı bunu da söylemiş olayım."


 


 

saglik bakani
fahrettin koca
hekim
toplanti
Yorum (26)
dr who
yani̇ aklin yolu bi̇r eski̇ye dönüş bi̇r de muayenehaneleri̇ serbestleseler
9
Cevapla
Coşkun KBB uzmanı
sayın bakanın çalışmaları çok olumlu .keşke daha önceki bakanlık görevinde bulunanlar birşeyler yapsalardıda bütün yük dr.fahrettin beyin üzerine binmeseydi.tüm birikmiş sorunları birdenbire çözmeye çalışmak zor bir durum.bakanımıza güveniyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.herkese selamlar.
9
Cevapla
Uzman Amele
o kadar afaki laflar ki bunlar.. performans kaldirilmiyor, beteri geliyor.. temel maas ayni ve emeklilik bunun üzerinden hesaplaniyor,emekli calisan hekimlerin 6bin tlyi gecen ek odemesi tamamen kesilmeye devam ediyor, ayrica ek odeme araliktakinin 1/3u..5dk.da randevudan naber? somut laflar edin
28
Cevapla
abalasar
la fontaine den masallar....
26
Cevapla
dr meral
nizaman...
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir