Medimagazin logo

Pandemi sonrası endometriozis tanısı daha da gecikiyor

Yeni bir araştırma kadınların endometriozis tanısı almak için pandemi öncesine göre neredeyse bir yıl daha beklemesi gerektiğini ortaya koyuyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Pandemi sonrası endometriozis tanısı daha da gecikiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Endometriozis hastası 4.371 kadınla yapılan bir ankete dayanan yeni Endometriozis Birleşik Krallık Raporu, 2020'den bu yana Birleşik Krallık'taki 4 ülkenin tamamında teşhis sürelerinde bir artış olduğunu vurguluyor.

Ankete katılanların neredeyse yarısı (yüzde 47), teşhis konmadan önce semptomlarla en az on kez pratisyen hekimi ziyaret etmişti.

Daily Mail'deki habere göre; sadece yüzde 10'u pratisyen hekimlerin ilk veya ikinci randevularında endometriozisten şüphelendiklerini belirttiklerini söyledi.

Yaklaşık yüzde 52'si acil servisi en az bir kez ziyaret etmişti ve bunların beşte birinden azı (yüzde 17) ilk ziyaretlerinde jinekolojiye yönlendirilmişti. Ankete katılanların dörtte birinden fazlası (yüzde 26), teşhis öncesinde semptomlarla A&acil servisi üç veya daha fazla kez ziyaret etti.

Yüzde 20'si ise teşhis konmadan önce on veya daha fazla kez bir jinekoloğa başvurduğunu bildirdi.

Dikkat çekici bir şekilde, daha sonra teşhis konulanların yüzde 78'ine 'hiçbir şey olmadığı halde yaygara çıkardıkları' söylendi.

Hastalık İngiltere'de 1,5 milyon kadını etkiliyor ancak endometriozis İngiltere'ye yeterli kaynak ayrılmadığı belirtiliyor.

pandemi
endometriozis
arastirma
birlesik krallik
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir