Medimagazin logo

"Mesai bana yetmiyor" diyen doktor, fazla çalışmak için Müdürlüğe dilekçe verdi

Mesaisi hasta bakmaya yetmiyor gerekçesiyle işe bir saat erken başlayıp, bir saat geç bırakmak isteyen fedakar doktor, İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne müracaatta bulundu. Başvurusu kabul edildiği takdirde Dr. Gürbüz Alkış, mesaisine 07.00’de başlayıp 18.00’de son verecek.
"Mesai bana yetmiyor" diyen doktor, fazla çalışmak için Müdürlüğe dilekçe verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR-Gün içerisinde baktığı hasta sayısına yetişemeyen Torbalı 14 Nolu ASM sorumlu Tabibi Dr. Gürbüz Alkış, Torbalı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak, mesaisinin 08.00’den 07.00’ye alınmasını istedi.

Saat 17.00'de mesaisi biten Dr. Alkış, günde iki saat fazla çalışmak için işini 18.00’de bırakmak istedi. Konuyla ilgili olarak bu talebini İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bildiren ve yaşanan hasta yoğunluğu nedeniyle yeterince hastaları ile ilgilenemediğini söyleyen Dr. Alkış, “8 saatlik çalışma periyodu içinde, tedavi görmek isteyen hastalarımızın tamamını muayene etmek mümkün değil” dedi.

Günde iki saat fazla çalışarak daha fazla hasta muayene etmeyi hedefleyen Dr. Alkış, meslekteki 28 yılı gururla taşıdığını ifade etti. Fedakar doktor, “Torbalı'ya Denizli Devlet Demir Yolları kurum hekimliğinden tayin olarak geldim. Burada 14 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin sorumlu tabibi olarak görev yapıyorum. Torbalı yaşanabilir modern bir yapısıyla diğer ilçelere örnek olma yolunda hızla gelişmekte. Her gün nüfus belli oranlarda artıyor. Nüfus arttıkça da hasta sayısı da aynı oranlarda artış gösteriyor. Şu an için devletin bize verdiği zorunlu çalışma saatleri içinde, her gün bize başvuru yapan hastalarımızın tamamına bu süre içinde bakmak mümkün değil” diye konuştu.

Günlük baktığı hasta sayısını artırmak ve Aile Sağlık Merkezi’ne müracaat eden hastaların tamamına bakmak için işe bir saat erken gelip bir saat geç gitmek istediği ve bu isteğini gerekli mercilere bildirdiğini kaydeden Dr. Alkış, “Hastalarımız bizlere kendilerine çare olmamız için geliyor. Mevcut mesai çalışma periyotlarına göre gelen her hastaya bakmamız mümkün değil. Çünkü zamanın dar olması nedeniyle yetişemiyoruz. Ya da çok ilgilenemiyoruz. Umarım İlçe Sağlık Müdürlüğü il müdürlüğüne bu talebimi iletir ve kabul görür. Ben gün içinde bana başvuran tüm hastalarıma bakmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya göre aile hekimleri de kurum hastanelerine sevk edebilecek.

"mesai
bana
yetmiyor"
diyen
doktor
fazla
çalışmak
için
müdürlüğe
dilekçe
verdi
Yorum (41)
md
Ben de darp edilmeden önce böyleydim, herşeye koşuyordum ancak yorulmuyordum, şimdilerde sabah işe gideceğim için kemik ağrıları ile uyanıyorum... Tükenmişlik sendromu bu olsa gerek...
0
Cevapla
MESUT ÖZSOY
UZ.DR. a KATILIYORUM. HOCAM SEN BİRAZDA HASTANE ACİLİNDE ÇALIŞ. DAHA YARARLI OLURSUN.
0
Cevapla
ibrahim aydın
tek kelime ile saçmalık.. bu arkadaş bizimde aile hekimliği yaptığımı ülkede çalışıyor değilmi.. acaba darp edilen doktor haberi hiç mi okumamış veya okuduysa içi hiç mi cız etmemiş..
0
Cevapla
hasan ali
bu tür arkadaşların ticari ilişkileri incelenmeli
0
Cevapla
aydin sinal
Bir bilgide benden olsun:Almanyada ev doktorlarin tabelalarinda mesai :9-12 ve 15-18 yazar carsamba 13 kadar,ne güzel dimi haftada 30 saat gelsin paraciklar!! gercek:bu yazilanlar hasta kabul saatleridir.hekim ve calisanlar 7-8 arasi gelirle önceden randevulu hatalardan labor kani,EKG,SONo gibi islemleri yaparlar saat ) da poliklinik hastalari gelir 3-4 muayene odasinda hekim nefes almadan bu hastalara bakar acil gelirse onlada mesgul olur.12 de muayeneye hasta gelmez ama bekleme salonu doludur onlarin muayenesinden sonra ya yazi isini yada yataktaki hastalarina ev ziyareti yapar.15 de tekrar polikliniz .18 kapi kapanir bekleme odasindaki hastalar....sonra saat 22 ye kadar günlük yazisma,rapor,hastalik sigortasi ...kagit islemleri.carsamba ögle sonu ,cumartesi ögleden önce randevulu özel hastalari olur....yani haftalik 80 saaten asagiya degil birde gece cagiran hastalari ,hafta sonu nöbetleri hele kücük yerlerde,kasaba,köylerde hergece ,herhaftasonu telefon nöbetindedir.... Gelelim Türkler icin en önemli olan nesneye PARAYA:Hastalik sigortalari 3 ayda ödeme yaparlar,bu 3 aylik ödeme hasta basi 30 euro dur,ister nezle,ister kanser hastasi olsun,EKG,Labor,SONO yu belli sayida yapamasina izin ,yazdigi ilaclarin kimyasal isimleri ve belli miktaktarda olmasina izin vardir,fazlasi H.kasalari ödemede hekimin ücretinden keserler.Simdi 1000 hasta dosyasi olan yani bin kisiyi 3 ayda takip eden ev doktoru h-kasasindan 30 bin Euro,özel hastalari,nöbet,labor,sono,ev ziyaretleri v.s. belki 20 bin Euro yilda BRÜT:200 bin euro...yanida 4 kisi calisir,alet lesing,kira,su,elektrik:100-120 bin euro zaten gider,kalan 80-100 bin euro %30 vergi,hastalik,kaza.mesleki sigorta,emekli sandigi 20 bin euro....hasili kisakes:kalan iyi kazanan bir aile doktoru icin haftalik 80 saat calisma,gece nöbetleri v.s dahil 4-5 bin net euro(hanim veya yasli hekimler az calisirlar net kazanclari 2 bin Euroyu gecmez) yani 4 bin euro Frankfurtaki ortahalli bir dönerci imbisinin aylik dükkan kirasi,aklimdayken yazayim isleyen bir dönerci imbisi yani masayok ayakta yenir aylik 10 bin eurodan asayiya para demez. Belki isinize yarar diye yazdim.Frankfurtan selamlar
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir