Medimagazin logo

Medimagazin köşe yazarından Sağlık Bakanına çağrı: Teraziyi dengeleyin ki...

Medimagazin köşe yazarından Sağlık Bakanına çağrı: Teraziyi dengeleyin ki...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Medimagazin Köşe yazarı Prof.Dr.Başar Cander: Sayın Bakan! İyilerin tarihinde kalıcı olmak istiyorsanız, gitmeden önce doktorlar terazisine bir el verip dengeleyin ki, sizi minnetle yâd edecek kitleler artsın ve kalıcı hale gelsin.
Aksi takdirde halk sizi unutur, ancak hekimler unutmaz!

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

medimagazin
köşe
yazarından
sağlık
bakanına
çağrı:
teraziyi
dengeleyin
ki...
Yorum (17)
ahmet ak
Sayın bakanın pek de umrunda idi doktorlar..
0
Cevapla
cerrah tolga
terazinin dengelenmesi için önce Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin faturalarını kontrol ederek ödenmesi yapılmalı ki kim neyi ne kadar hak ediyor ortaya çıksın.Rinoplasti ameliyatları başka bir kod adı altında medulaya fatura ediliyorsa,fizik tedavi süreleri uzun tutuluyorsa,mr,bt fazla çekiliyorsa ozaman döner sermayenin adıl dağılımından söz edemezsiniz
0
Cevapla
CT
Sayın hocam bilin bakalım; "Doktor dediğin kitle nedir ki? Bize oy verse ne olur vermese ne olur? Hepsini toplasan bir köy etmez" vecizesi acaba kime aittir?
0
Cevapla
postenflamatuar
Kurtlar vadisi dizisinde kullanılan "sonunu düşünen kahraman olamaz" ve şeyh şamil'in çatışmalarda üstün başarı ve kahramanlık gösteren savaşçılara taktığı madalaya üzerinde yazılı olan söz olduğu belirtilen cümle aklıma geldi. Hekimlerde meydana getirilen ücret düşümü ve prestij kaybının yol açacağı sonuçlar düşünülseydi sayın bakanımız "kahraman" olamazdı. Sayın bakanımız halkın kahramanı olmuştur. Çünkü sağlıktaki dönüşümün "kısa vadeli" nimetlerini takdir ediyor. Orta ve uzun vadede hekimlerdeki bu kayıplar mesleği terk, mesleğe yeni girenlerde ise kamuda salla başını al maaşını tarzında düşük kalite hizmete dönüşecektir. Çalışma hevesi kalmayan ve lise mezunu bir şöförün kendisine benzer kazanca, bir çiftçinin çok ama çok daha fazla kazanca sahip ama kıyaslanamyack derecede riske sahip olduğunu gördüğünde pasif moda girecektir. Sağlık bakanlığında düzgün çalışabilecek hakim kalmayacaktır.Düzgün çalışanlar ya yüksek ücretli özellere ya da yurtdışına kaçacaktır. Orta ve uzun vadede bakanlık koltuğunda oturacak olan bakanımıza şimdiden kolay gelsin diyorum.
0
Cevapla
d.n.
terazinin dengelenmesi için öncelikle uzman maaşlarının aile hekimleriyle eşitlenmesi gerekir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir