Medimagazin logo

Kurum hekimleri Ek Ödeme Yönetmeliği’nde kapsam dışı kaldı

Hekim ve sağlık çalışanlarının özlük haklarında yapılan iyileştirme çalışmalarında kapsam dışı kaldıklarını belirten kurum hekimleri, maaşlarının Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan meslektaşlarına yaklaştırılmasını talep etti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Kurum hekimleri Ek Ödeme Yönetmeliği’nde kapsam dışı kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hepimiz sevinebiliriz. Aramızda “kapsam dışı” kalmadı." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanından YÖK'e bağlı çalışan hekimler için mevzuat sinyali: 'Kapsam dışı kalmadı!'

YÖK’e bağlı çalışan hekimler için beklenen yasal düzenlemenin de hayata geçmesiyle beraber Bakan’ın açıklamasındaki tek istisna kurum hekimleri olacak.

İyileştirmeler kurum hekimlerini kapsamadı

Türkiye’de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Üniversite Medikososyalleri gibi kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerde 600 civarında kurum hekimi görev yapıyor.

Sağlık Bakanlığında görevli doktorların özlük haklarında yapılan iyileştirmeler kurum hekimlerini kapsamamış, kurumlarda döner sermaye uygulaması olmadığı için Sağlık Bakanlığı’nda aynı kadro ve unvanda görev yapan meslektaşlarına göre kurum hekimi maaşları yaklaşık 1/3 oranında düşük kalmıştı.

Sağlık Bakanlığı’ndaki hekimlerin maaşlarına yaklaştırılmasını talebi

Bir kurum hekiminin aylık maaşı 16-17 bin TL civarında. Bu maaşın içinde yer alan ve eşit işe eşit ücret ilkesi gereği 666 sayılı KHK ile verilen ek ödeme oranları yüzde 82 (2598,77 TL) ile yüzde 190 (6021,54 TL) arasında değişiyor. Bu durum ise kurum hekimleri arasında adaletsizlik oluşturmasına yol açıyor.

Kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerde çalışan kurum hekimlerinden yapılan açıklamada, ek ödeme oranlarının yüzde 700’e çıkartılması ve maaşlarının Sağlık Bakanlığı’nda dengi meslektaşlarının maaşlarına yaklaştırılmasını talep edildi.

Açıklamada ayrıca  Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünde fiilen çalışan hekimlerin yıllardır yüzde 700 oranında ek ödeme aldıklarına da vurgu yapıldı.

kurum hekimleri
saglik bakani
yasal duzenleme
maas
Yorum (64)
Dr Hüseyin
kurum hekimleri bu ülkenin evladı değil
35
Cevapla
Arzu Karakaya Kerküklü
evet durum bu...biz kurum hekimleri yıllardır tüm yönetmeliklerde kapsam dışı üvey evlat muamelesi gördük. bu durumun düzeltilmesi için hukuki yollara başvurmak gibi uzun bir sürece hazırlanmak, emekliliğine birkaç yıl kalmış benim gibi yüzlerce hekime zulüm değil mi?
40
Cevapla
Dr. Gültekin İspir
kurum hekimleri de sağlık hizmeti üretiyor... çalıştıkları kurumlarda işgücü kaybını engelleyen, danışmanlık hizmeti veren ve sağlık müdürlüğü ile koordinasyon sağlayan bir hizmet üretiyor. ama atama usulunden kaynaklanan bir farklılık yüzünden yıllardır mağduriyetleri devam ediyor.
44
Cevapla
salih zeki tüzüner
adaletsizlik tam gün yasasından beri var.muvaffat verilmiyor.ihtiyaç var deniyor ama hakkımız da teslim edilmiyor.maduriyetinizden haberdarız deniyor ama kimsenin kılı kıpırdamıyor.bu ülkenin hekimi değil miyiz.daha net ifadeyle insan değil miyiz.ne kadar daha sürecek bu ayrımcılık.insaf ve adalet.
43
Cevapla
Erol Akgün
sayın bakanım kapsam dışı kalmak istemiyoruz. lütfen yeni tweet.
39
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir