SAMSUN -İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İbrahim Doğan, İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin, Bakanlar Kurulu kararıyla değiştirilmesinin ardından ilçedeki güzellik salonlarını denetlediklerini söyledi.
Yönetmelikte, iş yeri açmak için aranacak genel şartlara yeni kriterler getirildiğini kaydeden Ruhsat ve Denetim Müdürü İbrahim Doğan, güzellik salonu sahiplerinin yeni getirilen kriterlere riayet etmesi gerektiğini belirterek, kriterlere uymayan ve noksanlıklarını gidermeyen güzellik salonları hakkında cezai işlem uygulayabileceklerini ifade etti.
İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren toplam 35 güzellik salonuna denetim gerçekleştirdiklerini söyleyen Doğan, "Yaptığımız denetimlerde ilçe genelinde faaliyet gösteren tüm güzellik salonlarına yönetmelikte yapılan değişiklikler konusunda bilgi verdik. Kontrollerimizde kuaför olarak ruhsatı bulunup güzellik merkezi olarak faaliyette bulunan 5 iş yeri tespit ettik. Bu iş yeri işletmecilerine ruhsat faaliyetlerine uygun faaliyette bulunmaları hususunda uyarıda bulunduk. Ruhsatsız faaliyet gösteren 6 işletmeye de suç zabtı düzenledik" diye konuştu.
Güzellik merkezleri ile ilgili yönetmelikle ilgili aranan nitelikleri de anlatan Doğan, güzellik salonlarında doktor dahi olsa lazer epilasyon (IPL) cihazları ile ilgili uygulamaların ancak kliniklerde yapılabileceğini ifade etti.
Tabelalarında ve yapmış oldukları işle ilgili reklamlarında güzellik merkezi ve güzellik merkezini çağrıştıran iş yerlerinde yapılması yasak olan uygulamaların gerçekleştirildiğini anlatan Doğan, bu ibarelerin tabelalarda reklam olarak kullanılmasının kesinlikle yasak olduğunu, bununla ilgili tespitlerin yapıldığını ve gereğinin yapılacağını belirterek, "Halkımız sağlıkları için bu hususlara dikkat etmeli. Yetkisi ve yeterliliği olmayan yerlerde bu tür uygulamalar yaptırmamalı" şeklinde konuştu.