Medimagazin logo

Kırklareli'nde sel felaketinde kaybolan doktor ve eşinin cansız bedenine ulaşıldı

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesinde yaşanan selde kayıp olarak aranan 3 kişiden 2’sinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Bulunan 2 kişinin kaybolan doktor Selman Bağışlar ile eşi Mihriban Bağışlar olduğu öğrenildi
Kaynak: DHA
Kırklareli'nde sel felaketinde kaybolan doktor ve eşinin cansız bedenine ulaşıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, dün sabah saatlerinden itibaren 'kuvvetli yağış' etkili oldu. Yağışla birlikte dereler taştı, seller meydana geldi. Longoz Ormanları'nda ise turistik bölgeye kurulan bungalov evlerin bulunduğu bölgede sel meydana geldi. Selde ormandaki ağaçlar devrilip sürüklendi, bungalov evlerin bir kısmı sular altında kalıp zarar gördü. 

Dün sabahtan itibaren bölgeye AFAD, Sahil Güvenlik, jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Özel İdare, karayolları ekipleri sevk edilerek, 310 personel ile 1 uçak ve 2 helikopter, 25 araç ve iş makinesi ile arama çalışmaları başlatıldı. 

Doktorun cansız bedenine ulaşıldı

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesinde yaşanan selde kayıp olarak aranan 3 kişiden 2’sinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Sel felaketinde ölü sayısı 5'e yükselirken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. 

Son bulunun 2 kişinin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da sosyal medya hesabından açıkladığı doktor Selman Bağışlar ile eşi Mihriban Bağışlar olduğu belirtildi.

Kırklareli'deki selde kaybolan doktor ve eşini arama çalışmaları sürüyor

 

3 aylık evliydi

Öte yandan doktor Selman ile eşi Mihriban Bağışlar'ın 3 aylık evli olduğu öğrenildi.

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kırklareli’ndeki sel olayına ilişkin yoğun bir çabayla sürdürdüğümüz arama kurtarma çalışmalarında canımızı yakan kayıplarımız var. Maalesef, İstanbul Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesinde görevli Anestezi Asistanı Doktor arkadaşımız Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Her kayıp çok üzücü. Şifa dağıtan elin kaybı da öyle oldu. Kayıp vatandaşımız Ahmet Baki Şimşek için ise arama kurtarma çalışmaları 890 kişilik ekiple devam ediyor. Yaralı olarak kurtarılan 3 hastamızdan Kerem Şimşek; yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Daha önce Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan Mila ve babası Hüseyin Duman’ın genel durumları iyi. Bugün taburcu olmaları planlanıyor. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun."

sel felaketi
kirklareli
dr selman bagislar
doktor
Yorum (2)
Nrş
i̇nsan öyle böyle,o sebep bu sebep,gelip göçen,yaratılmış fani kul.yaşarken unuttuğumuz,net ve kesin olan apaçık gerçek.mezardakilerin hepsi bizim gibi bebek, çocuk, erişkin, yaşlı derken bizden birileri idi unuttuk.
6
Cevapla
Erkan Ceylan
allah rahmet etsi̇n. büyük kayip.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir