Medimagazin logo

'Kasko, trafik sigortası primleri artarken tıbbi uygulama sigortası primleri neden artmıyor?'

Dr. Özcan Yıldız, "Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası"na ilişkin kaleme aldığı yazıda, daha önce yönelttiği sorulara henüz çözüm bulunmadığını belirterek, sigorta prim ve teminat miktarlarının neden artmadığını, iş yeri hekimlerinin prim ödeme sorumluluğunu kimin üstleneceğini ve emekli doktorların sigorta primlerini sekiz yıl boyunca ödeme zorunluluğunu sorguladı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
'Kasko, trafik sigortası primleri artarken tıbbi uygulama sigortası primleri neden artmıyor?'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Dr. Özcan Yılmaz, daha önce Medimagazin için “Bir Garip Sigortacılık Uygulaması: Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’’  başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Konuya ilişkin ikinci bir yazı ileten Dr. Yılmaz  şunları kaydetti:

“Konu ile ilgili önceki yazımızda şu iki soruyu sormuştum.

1 - İş yeri hekimliği yapan doktorlar ‘’Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’nı’’ nasıl yaptıracaktır?

2 -  Birden fazla branşta faaliyet gösteren doktorlar ikinci branşları ile ilgili ‘’Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta’’ larını nasıl yaptırabilirler?”

Önceki yazımızda bu iki sorunun cevabını almak istedim ama kimse konunun çözümü için ilgi göstermedi.

Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasına ilişkin tebliğ  ülkemizde 10/07/2010 tarihinde uygulanmaya başlamıştır. 2015 yılında bazı düzenlemeler yapılmış ve o zamandan beri dört risk grubuna ayrılan hekimlerin ödedikleri pirim miktarı hiç değişmemiştir. Tabii ki doğal olarak sigorta şirketlerinin vereceği azami teminatta hiç değişmemiştir. Şimdi 2024 yılındayız ve son birkaç yıldır yüksek düzeyde enflasyon ile yaşıyoruz. Kasko vb. sigortaların koruma limitlerinin de primlerinin de nasıl arttığını gayet iyi biliyoruz.

Bu arada sağlık uygulamalarında sona açılan davalarda yıldan yıla artan astronomik miktarlar talep edilmektedir. Bunu da unutmayalım.

Bu saptamalar sonrası yazımı üç soru ile bitiriyorum.

1 - Kasko, zorunlu trafik, DASK vb. sigortaların primleri astronomik miktarlarda artarken "Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası" primleri ve buna bağlı olarak sigorta şirketinin sağlayacağı azami teminat miktarları neden artmıyor?

2 - İş yeri hekimleri  "Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası" yaptırabilirlerse primleri kim ödeyecek.

Çalıştığı OSGB mi?

Kendisi mi?

Ortaklaşa mı?

3 - Emekli olan doktorların "Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası" primlerini en az sekiz yıl ödemesi gerektiğini biliyor muydunuz?

Saygılar hepinize.

dr ozcan yilmaz
doktor
hekim
is yeri hekimi
sigorta
tibbi kotu uygulamaya iliskin zorunlu mali sorumluluk sigortasi
Yorum (4)
Deli Dumrul
çünkü cemaat- i tohturiyyyyn, benzetmek gibi olmasın "equus asinus" gibi çalışmaya, yüklenildikçe ses çıkarmadan yükü çekmeye aşina ve alışık olduğu gibi, hak aramasını beceremez. sadece aldığı&alacağı 3 kuruş daha fazla "iskender" ve "t-ek ödeme"ye bakar.meslektaşını da çok iyi "çifteler-boynuzlar"
8
Cevapla
Devrimci Derviş
her devirde tekerlekler ve tekerlekliler kıymetli olsa da sürücüden de kıymetli olması beklenmez.
2
Cevapla
hasan ekim
uzun yıllardır bu sigortayı ödemiyordum.birkaç yıl önce gelen müfettişler incelemede fark etmiş, şimdi mecburen ödüyorum.malpraktis uygulaması kalktığından artık bu sigortayı üniversitedeki bir hekimin ödemesi gereksiz.sadece sigorta şirketlerine riski olmayan bir gelir kapısından başka birşey değil
Cevapla
ö.y.
@hasan ekim bence siz ödemeyi aksatmayın ,malpraktis yasasına pek güvenmeyin
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir