Medimagazin logo

Bir garip sigortacılık uygulaması: ‘Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’

Türkiye'de uygulanan "Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası"nın, doktorları maddi tazminattan koruma amacıyla oluşturulduğunu ancak doktorları risk gruplarına ayırdığını ve bazı branşları kapsamadığını ifade eden Dr. Yılmaz, "İş yeri hekimleri ve birden fazla branşta faaliyet gösteren doktorlar bu sigortayı nasıl yaptıracaklar?" sorusunu yönetti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Bir garip sigortacılık uygulaması: ‘Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dr. Özcan Yılmaz, Medimagazin için kaleme aldığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

“Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası ülkemizde 10/07/2010 tarihinde uygulanmaya başlamıştır. Doktorları ve sağlık kuruluşlarını maddi tazminatlardan korumak amacıyla oluşturulan bu sigorta sistemi bilakis bu konudaki davaların artışına yol açmıştır. Bu sistem doktorları 4 risk gurubuna ayırmaktadır. Ve riski yüksek olan branşların hekimlerinden daha çok pirim tahsil etmektedir.

Hekim risk guruplarının sınıflandırıldığı 98 branşın yer aldığı tabloda 56. sırada  ‘’İş ve Meslek Hastalıkları (İşçi sağlığı ve iş güvenliği)’’ adında bir branş var ama pratikte böyle bir branş yok. Ama uygulamada şu an çalışan ve Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası olmayan ya da geçerli olmayan 30.000 iş yeri hekimi çalışmaktadır.

Ayrıca birçok doktor  iki - üç branşta görev yapmaktadır. Bu doktorlarda Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasını her iki branşta yani ayrı ayrı sigorta yapmamaktadırlar.

Bu iki temel sorundan başka onlarca sorun içeren sistemi daha sonra ayrıntılara inerek inceleyeceğiz.

Şimdi soruyorum:

1-İş yeri hekimliği yapan doktor ‘’Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’nı’’ nasıl yapılacaktır?

2- Birden fazla branşta faaliyet gösteren doktorlar ikinci branşları ile ilgili ‘’Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta’’ larını nasıl yaptırabilirler?”

dr ozcan yilmaz
tibbi kotu uygulamaya iliskin zorunlu mali sorumluluk sigortasi
doktor
is yeri hekimi
Yorum (2)
Yusuf Samir HASANLI
doğru düzgün haber yazınız, lütfen. i̇ş ve meslek hastalıkları dahiliye, göğüs hastalıkları ve halk sağlığı branşları üzerine ydus sınavı ile kazanılan ve 3 yıl eğitimi olan bir yandaldır. nasıl pratikte olamaz diye yazarsınız, araştırmadan.
4
Cevapla
ö.y.
@yusuf samir hasanli burada işyeri hekimliğinden bahis ediliyor
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir