Medimagazin logo

İsrail’in ‘Hamas hastaneyi üs olarak kullanıyor’ iddialarını Norveçli doktor yalanladı: Elimde fotoğraf ve videoları da var

İsrail, ablukanın sıkılaştırıldığı ve insani krizin derinleştiği Gazze’de binlerce yaralı ve yerinden edilmiş sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ni hedef gösterdi. Hastanenin altında Hamas’ın karargahı olduğunu iddia eden ve saldırılarını meşrulaştırmaya çalışan işgalcileri, hastanede 16 yıl görev yapan Norveçli doktor Mads Gilberts yalanladı
Kaynak: Yeni Şafak - Hüseyin Berk
İsrail’in ‘Hamas hastaneyi üs olarak kullanıyor’ iddialarını Norveçli doktor yalanladı: Elimde fotoğraf ve videoları da var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesi'nden Hamas'ın saldırı düzenlediğini savunarak, hastanelerin "terör amaçlı olarak kullanıldığında uluslararası hukuka göre korunma statüsünü kaybedeceği" iddiasında bulundu.

Sözcü, birtakım ses kayıtları ve ordu tarafından çizilmiş grafiklerin hastanenin Hamas tarafından üs olarak kullanıldığını kanıtladığını savundu.

İsrail’in ‘hastane üs’ iddialarını Norveçli doktor yalanladı

Hastanenin altında Hamas’ın karargahı olduğunu iddia eden ve sağlık tesislerine yönelik saldırılarını meşrulaştırmaya çalışan işgalcileri, hastanede 16 yıl görev yapan Norveçli doktor Mads Gilberts yalanladı.

Gilberts, ‘hastanenin üs olduğu’ iddialarını reddedip, “Hastanenin altında askeri karargah olsa kesinlikle orada çalışmazdım” dedi.

Yalanlar 2009'dan beri var: Elimde fotoğraf ve videolar var kimse kontrol etmedi

Hastanenin her yerinde görev yaptığını belirten Norveçli doktor, “Asla kısıtlanmadım, kimse çektiğim fotoğrafları ve belgesel için kaydettiğim videoları kontrol etmedi.” diye konuştu.

hamas
hastane
doktor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir