Medimagazin logo

İngiltere'de kızamık vakalarındaki artış alarmı yükseltti, MMR aşılamasının artırılması için acil çağrı yapıldı

Birleşik Krallık'ta kızamık vakalarında endişe verici bir artış yaşanmakta olup, bu sayı geçtiğimiz yıl iki kattan fazla arttı. Sağlık uzmanları bu artışı aşı tereddütlerine bağlıyor ve salgını engellemek için yaygın MMR aşılarına duyulan kritik ihtiyacın altını çiziyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere'de kızamık vakalarındaki artış alarmı yükseltti, MMR aşılamasının artırılması için acil çağrı yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İngiltere ve Galler, kızamık vakalarında önemli bir artış olduğunu ve bu sayının 2023 yılında bir önceki yıla göre iki kattan fazla arttığını bildirdi. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansına göre kızamık vakalara 2022'de 735 iken geçen yıl 1.603 şüpheli vaka kaydedildi.

Krizin merkez üssü

Birmingham Çocuk Hastanesi şu anda, sadece bir ay içinde 50'den fazla çocuğun hastaneye kaldırıldığı büyük bir kızamık salgınıyla karşı karşıya. West Midlands bölgesi bu krizin merkez noktası olarak ortaya çıkmıştır ve Avrupa'daki son vakaların yaklaşık %80'i bu bölgeden kaynaklanıyor.

Aşı tereddüdü önemli bir etken

Uzmanlar kızamığın yeniden ortaya çıkmasını, COVID-19 aşılarıyla ilgili yanlış bilgilendirmelerden kaynaklanan aşı tereddütlerine bağlıyor. MMR (kızamık, kabakulak, kızamıkçık) aşılama oranı düşmüş olup, Birmingham'da bu oranın yalnızca %83 olduğu bildirildi.

Kızamığın ciddiyeti

Oldukça bulaşıcı bir virüs olan kızamık, zatürre ve beyin şişmesi gibi ölümcül olabilen ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Hastalık tipik olarak grip benzeri semptomlarla başlar ve bunu belirgin bir döküntü izler. UKHSA, kızamığın aşılama yoluyla önlenebilir olduğunu ve her vakanın önlenebilir bir trajedi olduğunu vurguluyor.

Eylem çağrısı

Sağlık uzmanları halkı aşıların güncel olduğundan emin olmaya çağırırken, nüfusu korumak için en az %95 aşılama oranının gerekli olduğunu vurguluyor. Vakalardaki artış, önlenebilir hastalıklara karşı yüksek aşılama oranlarının sürdürülmesinin önemini açık bir şekilde hatırlatıyor.

kizamik salgini
birlesik krallik saglik krizi
mmr asisi
asi kararsizligi
birmingham
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir