Medimagazin logo

Hekim Birliği, Meclis'teki kanun teklifine karşı iş bırakacak

Hekim Birliği Genel Başkanı Doğramacı, TBMM'de kabul edilen yasa teklifinin, Anayasa'ya aykırı ve hekim haklarını zedeleyici maddeler içerdiğini belirtti. Ek ödemelerde kesinti, sözleşme sürelerinin kısaltılması ve cezaların ağırlaştırılması gibi hükümlerle hekimlik mesleğine darbe vurulduğunu ifade eden Doğramacı, teklifte bir değişiklik yapılmaması halinde iş bırakma eylemi yapılacağını söyledi.
Hekim Birliği, Meclis'teki kanun teklifine karşı iş bırakacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Yakup Gökhan Doğramacı yaptığı açıklamada, tüm hekimleri etkileyen yasa teklifinin, hızla kabul edildiğini söyledi.

İçerdiği maddelerin Anayasa’ya aykırı ve hekimlerin haklarını zedeleyici nitelikte olduğunu kaydederek,  teklifin getirdiği hükümler arasında; ek ödemelerde kesinti, sözleşme sürelerinin kısaltılması ve cezaların ağırlaştırılması gibi maddeler yer aldığını ifade eden Doğramacı “Bu, hekimlik mesleğine vurulan bir darbedir” dedi.

Hızlıca değerlendirmeler yaptıklarını ve teklife karşı çıkarak değerlendirme raporu oluşturduklarını belirten Doğramacı, “Her türlü görüşme ve bilgilendirme çabalarımıza rağmen ne yazık ki bu yasa mecliste kabul edildi. Anayasaya aykırı ceza ve fesih hükümlerinin iptali için, sendikal mücadelemiz devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

Talepleri neler?

Doğramacı, sendika olarak taleplerini şöyle sıraladı:

 • Şiddetin önlenmesi, ek gösterge, nöbet ücretleri gibi öncelikli konuların gündeme alınmasını istiyoruz.

 • Hekimlere ceza niteliğindeki, Anayasa’ya aykırı ve demokratik hakları kısıtlayıcı yasa teklifini kabul etmiyoruz!

 • Meslek onurumuzu ve haklarımızı korumak istiyoruz.

Yasa teklifinde bir değişiklik olmaması halinde Hekim Birliği Sendikası, Tabip Sen ve AHEF olarak 23.02.2024 tarihinde 1 (bir) günlük iş bırakma ile mücadelemize devam ediyoruz.

yakup gokhan dogramaci
hekim birligi
Yorum (2)
Port
kanun çıkmış günaydın.
1
Cevapla
Hakan Öztürk
bence kanun iyi maddeler içeriyor .. herşeye muhalefet etmemek gerek ..
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir