Medimagazin logo

Gereksiz sezaryen yapan doktorlara para cezası verilecek

Gereksiz sezaryen yapan doktorlara para cezası verilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in dün kürtajla ilgili yaptıkları toplantıda, kadının istemesi halinde 10 haftaya ve tecavüz sonucu gebelikte 20 haftaya uzayan kürtaj süresiyle oynamama eğilimi ağırlık kazandı

Bilim Kurulu’nun raporunu değerlen-diren 3 bakan, önümüzdeki günlerde yine bir araya gelecek.

‘Yasak’ denmeyecek

Yeni kürtaj düzenlemesi, ilk Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Toplantıda ağırlık kazanan görüşlere göre, “Kürtaj yasaktır” denilen bir yasal düzenleme yapılmayacak. Ancak kadınların sağlığı açısından sağlam güvenceler getirilecek ve kürtaj daha sıkı kurallara bağlanacak. Toplantılarda, hijyenik koşulları uygun olmayan muayenehane ve kliniklerde bazen pratisyen hekimlerin bile kürtaj yaptıkları ve kadınların sağlığının tehlikeye atıldığı iddiaları ve tıbbi zorunluluk da ele alındı.

Sezaryene yaptırım

Bilim Kurulu’nun hazırladığı raporda Başbakan Erdoğan’ın tepki gösterdiği sezaryen konusu da ele alındı. Buna göre gereksiz sezaryen yapan doktorlara para cezası verilecek. Gereksiz sezaryen yapıldığı tespit edilen hastanelere de kapatmaya varan yaptırımlar getirilecek.

gereksiz
sezaryen
yapan
doktorlara
para
cezası
verilecek
Yorum (28)
baran ince
eee illede ben sezaryan isterim diyen kadın sürgüne mi gönderilecekk?.para cezası sanki suç işledi dee.bu işlemin cezası olamaz.bence en iyisi özel yetkili mahkemeler kurulsun.dr.lar bizzat idam ile yargılansın.ne yani asmayalım da besleyelim mi?
0
Cevapla
dr yalçın
durmak yok saçmalamaya devam.tutturmuşlar bir gereksiz sezaryen lafı durmadan konuşuyorlar.kardeşim hastanın sezaryen ile doğum isteme hakkı yoktur dersin oran %15-20 düşer.böylece abd ve avrupadaki rakamları yakalarsınız.oran düşer ama oy oranı da düşer korkusuyla böyle bir yasak getirmeyip lafı eveleyip geveliyorlar.sayın bakandan bu konuda net bir cevap bekliyoruz.kadının kendi isteğiyle sezaryen ile doğurma hakkı vardır veya yoktur şeklinde.
0
Cevapla
jineko75
peki gereksiz sezertan olduğuna kim karar verecek. türkiyede yapılan tüm sezeyanları bilirkişiler mi inceleyecek. mesela dün sabah, daha önce hiç görmediğim başka bir ilde takipli, epileptik bir hastaya (gebeliği boyunca epilepsi ilacını kullanmamış ve hergün nöbet geçiren bir hasta) sezeryan yaptım. normalde epilepsi sezeryan endikasyonu değil. ama hastayı muayene etmek o kadar zordu ki. şimdi ben bu hastayı normal doğuma bıraksam ve tam doğum anında nöbet geçirse ve bebeğe birşey olsa bunun cezasını kim çekecek.sezeryana para cezası kesen bakanlık mı? hamileliğinde epilepsi ilacı kullandırmayan doktorumu? yoksa para cezası ödememek için sezeyan yapmayan ben mi?
0
Cevapla
bil deha
saçmalık, saçmalık, saçmalık... bu iş çığrından çıktı. bakkal dükkanı açacağım. daha mutlu olmazsam ne olayım....
0
Cevapla
müstafi doktor
şakadır, şaka...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir