Medimagazin logo

Fatih Altaylı: Doktorluk tamamen ortadan kalkabilir

Yapay zekanın doktorların büyük bölümünü ortadan kaldıracağını ifade eden Fatih Altaylı, "Bir sonraki aşamada yapay zekanın robotik cerrahi ile birleştiği zaman sistemin doktorluğu belki tamamen değilse bile büyük oranda ortadan kaldıracağı bilinen bir şey" dedi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Fatih Altaylı: Doktorluk tamamen ortadan kalkabilir
Fatih Altaylı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Gazeteci Fatih Altaylı, Youtube kanalında yayımladığı videoda IMF'in "Yapay zeka küresel istihdamın yüzde 40'ını etkileyecek" açıklamasını değerlendirdi. 

Yapay zekanın yapabileceği ve yapamayacağı meslekler olduğunu ifade eden Altaylı, "Bazı meslekler açısından yapay zekanın bir sıkıntı doğuracağı gerçektir" dedi.

"Sanayi Devrimi'nin işsiz bıraktığı tek şey atlar olmuş"

Her türlü yeniliğin böyle risklerden söz ettirdiğini söyleyen Altaylı, "Sanayi Devrimi başladığında da böyle bir şey konuşulmuş, Sanayi Devrimi'nin işsiz bıraktığı tek şey atlar olmuş" dedi. Altaylı açıklamasında şunları kaydetti:

"Bazı gelişmelerin önünde duramazsın. Yapay zekayı yavaşlatma kararı da alsan, engellemek de istesen artık ok yaydan çıkmıştır. Bundan sonra yapay zekayı engelleyemezsin. Hayatımızda bundan sonra yapay zeka diye bir gerçek olacak. Bunun bazı meslekleri ortadan kaldırması da kaçınılmaz ama özellikle geçmişten beri medeniyet tarihi ortadan kalkmış mesleklerle doludur. Yapay zekanın yarattığı bazı tehlikeler olduğu doğrudur ama ben işsizlik açısından baktığında ben o denli büyük bir tehlike görmüyorum.

Yeni kurallar gelir, çalışma saatleri azalır belki yeni iş kolları çıkar ama mesela şunu biliyoruz. Yapay zeka avukatlık mesleğini büyük ölçüde kaldıracak... Bir diğeri tıp. Özellikle teşhis anlamında yapay zekanın doktorların büyük bölümünü ortadan kaldıracağı, bir sonraki aşamada yapay zekanın robotik cerrahi ile birleştiği zaman sistemin doktorluğu belki tamamen değilse bile büyük oranda ortadan kaldıracağı bilinen bir şey." 

 

fatih altayli
yapay zeka
doktor
tip
Yorum (39)
Kıdemli Cerrah
aahhhhhh nerde??????????!!!!!!!!! e inşallah. ve dahi umulur ki "spiker"lik, haber programcılığı da tarih olup tamamen ortadan kalksın....
22
Cevapla
nevzat kulukçu
şimdi 100 doktor istihdam ediliyorsa yakında 10 olacak. yapay zeka 90 ının yaptığı işi üstün başarı ve performans ile yapar. maaşım yetmiyo maaşım yetmiyo da demez. teknoloji çok iyi bi şey.
5
Cevapla
robot doktor
fatih bey bizden daha ucuza doktor robot yapılamaz. o yüzden gazeteci robot daha ucuz ve objektif olabilir.
29
Cevapla
dr ceyar
doktorluk ortadan kalkmaz...heki̇mli̇k kesin kalkar!!!
11
Cevapla
hasan ekim
insanın somatik yapısı yanında psişik yapısı da vardır. robotlar ve ai ancak insanın kurgusuyla çalışır. insanlığın hiçbir mesleği hele hekimlik kesinlikle ortadan kalkmaz, ancak çalışma süreleri kısalır. atlar bugün bile aşılarda ve yarışlarda kullanılmaya devam ediyor.
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir