Medimagazin logo

Ek ödemelere isyan! Sadaka değil emeğimizin karşılığını istiyoruz!

Ek ödemelere isyan! Sadaka değil emeğimizin karşılığını istiyoruz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR BOZYAKA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ASİSTAN HEKİMLERİNDEN ÇAĞRI !


“SADAKA DEĞİL EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ!”

İzmir’deki eğitim ve araştırma hastanesi asistan hekimlerinin döner sermayelerindeki ciddi düşüş ve ek ödemelerin 30 – 40 TL düzeyine inmesi, İzmirli Asistan Hekimler’de ciddi huzursuzluk yarattı.

Geçen hafta İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Asistan Hekim temsilcisinin, çok yakında ciddi bir asistan hekim hareketi başlayabilir söyleminin ardından yaşanan gelişme, İzmir’deki diğer kamu hastanelerinde de benzer bir hareketlilik yaşanabileceği sinyalini veriyor.

İŞTE O MEKTUP

Sadaka değil emeğimizin karşılığını istiyoruz!

Yeterli eğitim almadan sadece hizmet odaklı çalışmak zorunda kalıyoruz,

Eğitim sorumlusu veya uzman hekim nezaretinde yapılması gereken tıbbi işlemleri tek başımıza yapıyoruz! Polikliniklerde hastalara uzman kaşesi ile bakıyor, yani evrakta sahteciliğe zorlanıyoruz!

Asistan hekimlerin verimli çalışmasına olanak sağlayacak fiziksel koşullarımız yok!

Otuz altı saat ve üzerinde çalışmaya zorlanıyoruz! Eğitim aktivitelerimizi zaman yokluğundan dinlenme saatimiz olan öğle tatilinde yaparken; onu bile yapmamıza olanak vermeyecek şekilde öğle arası poliklinikte hasta bakmaya zorlanıyoruz!

Aylardır azalan ek ödeme nedeniyle büyük mağduriyet yaşadık! Diğer devlet çalışanları gibi krediyle otomobil bile alamıyoruz çünkü gelecek ay alacağımız ek ödeme belli değil. Sadece diğer devlet çalışanları gibi sabit ve emekliliğimize yansıyan ücret istiyoruz!

Asistan hekimlerle ilgili kararların verildiği toplantılara asistan hekim temsilcileri çağrılmıyor!

Bu gidişata dur demek için toplanıyoruz!




BOZYAKA E.A. HASTANESİ ASİSTAN HEKİMLERİ

Tarih : 27 Kasım 2012

Saat: 12:00

Yer : İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi

 

ek
ödemelere
isyan!
sadaka
değil
emeğimizin
karşılığını
istiyoruz!
Yorum (12)
dr.pract
kanuni yollardan hak arama medeni cesaretini göstermişler helal olsun.anlı şanlı TTB nin,tabipler odalarının ve ssssendikaların sus pus olduğu bir ortamda genç arkadaşları kutlarım.
0
Cevapla
assist.d.r.
boş tarihli kağıtları imzalayan koca koca sözleşmeli genel sekreter,hastane yöneticisi,başhekim ne diyor bu hususta?devlet memuru olmadıklarına ,sadece sözleşmeli olduklarına göre fikir beyanında bulunabilirler.
0
Cevapla
dr.l.r.
sadece torpile dayanan,hiç bir liyakate bakılmadan boş tarihli istifa dilekçelerini imzalayan sözleşmeli genel sekreter ve altındaki sözleşmeli diğer vatandaşların 657 sayılı devlet memurlarına herhengi bir yaptırım gücü kanunen bulunmadığı için ne hastane yöneticisi ne de başhekim konuya müdahil olamıyor tabii ki.
0
Cevapla
dr.s.d.
devlet memuru olmayan,sözleşmeli genel sekreter,hastane yöneticisi ve başhekimin,liyakat kriterine bakılmadan eş dostun sözleşmeli yönetici olduğu eğitim hastanesinde asistanlar ne eğitimi alacaklar ki.boş tarihli istifa dilekçelerini,sadece para için imzalamış olanlardan eğitim almayı düşünmek hayal olur.
0
Cevapla
dr.izmirlim
ey anlı şanlı TTB,tabip odaları,sendikalar sözleşmeli genel sekreterle sözleşme imzalayan sözleşmeli vatandaşların;657 sayılı devlet memurlarının sicil ve disiplin amiri olamıyacağına dair bir görüşünüz var mı.neden kamu hastaneleri disiplin yönetmeliğiyle ilgili idare mahkemelerine tehir i icra davası açmaktan imtina ediyorsunuz.sizin hukukçularınız yok mu,bu konularıda medimagazine yorum yazan duyarlı vatandaşlardan mı öğreneceksiniz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir