Medimagazin logo

Diyabetin keşfedilen yeni nedeni, hastalığı tedavi edecek yeni ilaç sınıfları için potansiyel hedef sunuyor

Araştırmacılar, diyabet gelişiminde önemli bir faktör olabilecek ve tedavi için yeni bir potansiyel hedef sunan SCAN adlı bir enzim tespit etti. Bu keşif, bu enzimi hedef alan ilaçların geliştirilmesine yol açarak diyabet yönetiminde yeni bir yaklaşım sağlayabilir
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Diyabetin keşfedilen yeni nedeni, hastalığı tedavi edecek yeni ilaç sınıfları için potansiyel hedef sunuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Case Western Reserve Üniversitesi ve Üniversite Hastanelerinden bir ekip, diyabette önemli bir rol oynayan SNO-CoA destekli nitrozilaz (SCAN) olarak bilinen yeni bir enzim tanımladı. Bu enzim, nitrik oksidi, insülin etkisinde yer alanlar da dahil olmak üzere proteinlere bağlar. Cell dergisinde yayınlanan çalışma, diyabetik hastalarda ve farelerde bu enzimin artan aktivitesinin hastalığa katkıda bulunan bir faktör olabileceğini buldu.

SCNA enziminin önemli rolünü ortaya koydu

Kan damarlarını genişletmek ve enfeksiyonla savaşmak gibi çeşitli işlevleriyle bilinen nitrik oksitin, SCAN enzimiyle etkileşimi yoluyla diyabette önemli bir rolü olduğu ortaya çıktı. SCAN gibi enzimlerin aracılık ettiği proteinlere aşırı nitrik oksit bağlanması, Alzheimer, kanser, kalp yetmezliği ve diyabet dahil olmak üzere çok sayıda hastalıkla ilişkilendirildi.

Daha etkili tedaviler için 'umut verici'

Araştırmacıların bulguları, SCAN enziminin bloke edilmesinin diyabete karşı koruma sağlayabileceğini ve yeni tedavi yöntemleri için olanaklar yaratabileceğini gösteriyor. Bu yaklaşım, aşırı olması halinde diyabete yol açabilen enzim aktivitesini hedef alıyor. Bu araştırmadaki bir sonraki adım, bu enzime karşı ilaç geliştirmeyi içeriyor ve potansiyel olarak sadece diyabetin değil, muhtemelen benzer mekanizmaların neden olduğu diğer hastalıkların tedavisinde de devrim yaratıyor.

Bu keşif, vücudun genellikle insüline normal yanıt vermeyi bıraktığı, kan şekerinin yükselmesine ve buna bağlı sağlık risklerine yol açan diyabetin karmaşıklığı göz önüne alındığında özellikle önem taşıyor. SCAN'ın bu süreçte kilit bir oyuncu olarak tanımlanması, diyabet ve altında yatan nedenler hakkında yeni bir anlayış sağlayarak gelecekte daha etkili tedaviler için umut veriyor.

diyaber
enzim
scan
arastirma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir