Medimagazin logo

Devlet Hastanelerinde merkezi randevu sistemi

Şu anda 9 ilde uygulanan 'Alo 182' randevu sistemi tüm illeri kapsayacak. Hasta sistemden randevu ile birlikte provizyon da alabilecek. Böylece belirlenen gün ve saatte beklemeden doktora tedavi olunacak.
Kaynak: VATAN
Devlet Hastanelerinde merkezi randevu sistemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nde (MHRS) hastayı rahatlatacak dev bir adım atıldı. Şu anda 9 ilde uygulanan ve yakında tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılacak Alo 182 randevu sistemine provizyon da eklendi. Mevcut durumda telefonla randevu alsa bile en az yarım saat bekleyen hastalar, bundan böyle hastanede yeniden kuyruğa girmekten kurtulacak. Sistem haziranda tüm illerde uygulanmaya geçecek.
 
En yakın hastaneye randevu
 
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çınal, MHRS ile devlet hastanelerinde tek telefonla hastalara randevu vermeyi amaçladıklarını söyledi. Çınal, bakanlığa bağlı 267 hastanede telefon, SMS ve internet yöntemleriyle randevu alınabildiğini vurguladı. Merkezi Randevu ile bunları tek çatı altında toplayacaklarına işaret etti. Hastaların sıraya girmeden evinden istediği herhangi bir zaman için 182’den hastane ve hekim için randevu alacağını belirten Çınal, “Şu anda 9 ilde ve 93 hastanede uygulanıyor. Günlük 8 bin hasta bu şekilde randevu alarak tedavi oluyor. Hedefimiz Haziran 2011’de bu hizmeti Türkiye’ye yaygınlaştırmak. Tüm hastalarımız rahatlıkla hizmet alabilecekler” diye konuştu. 
 
Provizyon müjdesi 
 
Alo 182 operatörlerinin hastayı en yakın hastaneye ve en uygun hekime yönlendirdiğine işaret eden Çınal, “Boğazı ağrıyan varsa bunu KBB’ciye yönlendiriyor. Hangi saatte ve günde gidebileceğinizi soruyor. Hasta onaylarsa randevu alınmış oluyor" dedi. Erzurum, Kayseri, Yalova, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’da uygulanan sistemin haziran ayında 81 ilde kullanılacağını dile getiren Çınal, şunları söyledi: “Hasta Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan randevuyla birlikte provizyon da alacak. Bu sistem uygulandığında hasta hiç beklemeden doğrudan muayene olacağı doktora gidecek. Mevcutta provizyon almak için 30 dakika önceden gitmesi gerekiyor. Sistem tamamlandığında direk hekimin karşısına çıkacak. Kuyruk olmayacak, hastanede bankoya gitmesi gerekmeyecek. Haziran ayında bu imkan sağlanmış olacak.”
 
Kantinlerdeki fahiş fiyata genelgeli önlem
 
Sağlık Bakanlığı, vatandaşların büyük tepkisine sebep olan hastanelerdeki kantin ve büfelerdeki yüksek fiyatları denetim altına alıyor. Bakanlık, hastanelerdeki büfe, kantin ve çay ocağı gibi ticari yerlerin işletilmesinde yönetmelik ile öngörülen ‘kurumun huzuru, güvenliği, gizliliği, temizliği’ gibi kriterlerden ziyade, daha çok kârlılık ve yüksek getirinin ağır kazandığını tespit etti. Bunun üzerine bakanlık, sağlık kurumlarındaki büfe, kantin, çay ocağı gibi yerlerin amacına yönelik kullanılması hakkında bir genelge yayımlayarak 81 il valiliğine gönderildi. Hastane baştabiplerince büfe, kantin ve çay ocağında satılan ürünlerin kalite ve satış fiyatlarının bizzat denetlenmesi istenilen genelgede, “Hastanenin hizmet verdiği yerleşim mahallindeki rayiç birim fiyatlar emsal alınarak daha uygun fiyatlarda satılmasının sağlanması konularında gerekli düzenlemelerin yapılarak vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi hususlarında hassasiyet gösterilmesi gerekiyor" denildi.
devlet
hastanelerinde
merkezi
randevu
sistemi
Yorum (1)
em
BIRAKIN GÖZ BOYAMAYI uzun zamandır her hastanenin kendi randevu sistemi vardı ve ne güzel işliyordu. Hiçte abartıldığı kadar sorun olmuyordu. Herkes bir gün önceden randevusunu alıp geliyordu. Türkiyede küçük şehir veilçelerde zaten tek hastane olduğu için bu sistem oldukça gereksizdir,ki zaten nüfusun çoğu buralarda dır. Küçük şehir ve ilçelerde bu tamamen gereksizdir.Göz boyamadır. belki istanbulda randevular doluyorsa diğer hasataneden randevu verilme gibi faydası olabilir ama öyle bir durumda hasta bunu kendiside yapabilir zaten, bu kadar masraflı bir sistem kurup işleyen randevu sistemlerini heba ettirmek hangi akla hizmet ediyor? harcanan bizim paralarımız sokağa kim hangi hakla atıyor? Birde işim kötü tarafı hekim köle gibi kullanılıyor; diyorlar ki doktor randevusunu yani çalışma günlerini 1 ay önceden verecek,işlerini ona göre ayarlayacak doktorun çok işi olursa bile en az 3 gün önceden bildirip randevu sisteminden çıkacak...yani bu şu demek sen koskoca uzman doktorsun ama 2 güm içinde hastalanırsan ya da önemli bir işin olsa bile izin alamazsın çünkü randevu sisyeminde sana randevu verilmiş olabilir yani bir yere ayrılamazsın...Hapis cezası,hak gaspı. ha birde hastalar bu randevuları almak için eskisi kadar zaman harcıyorlar ve birde telefon parası ödüyorlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir