Medimagazin logo

Devlet hastaneleri yılda 15 bin yabancı hastayı tedavi edecek

Sağlıkta önemli atılımlar gerçekleştiren Türkiye, şimdi de gözünü yabancı hastalara dikti. Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerinde yabancı hastalara da hizmet vermek için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, 2012'den itibaren yılda 15 bin hastaya bakacak olan devlet hastaneleri, yılda 300 milyon TL kazanç elde edecek.
Kaynak: ZAMAN - ÇAĞLAR AVCI
Devlet hastaneleri yılda 15 bin yabancı hastayı tedavi edecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye, dünyada 100 milyar dolara ulaşan sağlık turizminde rekabete girmeye hazır. Sağlık Bakanlığı öncülüğünde altyapısını tamamlayan devlet hastaneleri, İngilizce internet sitesinden yabancı dil bilen personele kadar birçok alanda hazırlıklarını bitirdi. Yılda 15 bin yabancı hasta bakmayı hedefleyen hastaneler, gelen hastaya başta kalp ameliyatı, göz, diş, ortopedik ameliyatlar, kadın ve doğum hastalıkları, mikrocerrahi ve organ nakilleri olmak üzere birçok alanda hizmet verecek.

Hastalar Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinden gelecek. İstanbul'da sağlık turizmi merkezlerinden biri olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Eyüp Gümüş, 2012 Ocak ayı itibarıyla yabancı hastaları almaya başlayacaklarını belirtiyor. "Hastalar havalimanından alınıp hastaneye getirilecek. Tedavi edilip geri gönderilecek." diyen Gümüş, şu bilgileri veriyor: "Devlet, hastanın kalacağı tam donanımlı yatak için 200 TL, uçak ambulansın saati için 18 bin TL, kalp-damar ameliyatı için 20 bin TL tahsil edecek." Hazırlıklarda sona yaklaştıklarını vurgulayan Gümüş, yılda 100 hastayı tedavi edebileceklerini belirtiyor. Gümüş, şu bilgileri veriyor: "Hastalar için odalar bile hazırlandı. Üroloji, kadın-doğum, KBB alanlarında robotik cerrahi yapacağız. Hotelcilik hizmetleri ile birlikte operasyonlar için 25 bin TL alacağız. Aynı ameliyatlar Avrupa ve Amerika'da 70 bin TL. Yabancı hastalar hem hekimlerimize hem de hastanemize artı gelir sağlayacak." İstanbul'da Siyami Ersek Kalp Hastanesi, Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Beyoğlu Göz Hastanesi de sağlık turizmine dahil olan kurumlar arasında.

Hedef, yılda 300 milyon TL gelir elde etmek

Uygulama ilk aşamada İstanbul'un yanı sıra Ankara, İzmir, Gaziantep, Antalya, Aydın ve Muğla'daki 20'ye yakın hastanede başlayacak. Antalya, Aydın ve Muğla'daki hastaneler tatile gelenlere hizmet edecek. Büyük illerdekiler daha özellikli operasyonlar için hizmet verecek. Sağlık turizminden hedeflenen ise yıllık 300 milyon TL. Türkiye kampüs hastanelere geçince bu sayının daha da artması planlanıyor. Ayrıca Türkiye'ye gelen turistler de gerek 112 gerekse 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ni arayarak sağlık hizmetinden faydalanabilecek. Bu merkezlerde de yabancı dil bilen personel istihdam edilecek.

devlet
hastaneleri
yılda
15
bin
yabancı
hastayı
tedavi
edecek
Yorum (2)
ayt12
Yıllarca turizm bölglerinde Türk hastalardan 1, turistlerden 3 alındığı eleştirisini yaptık. Amal gel gör ki, Devlet bundan hiç farklı değil. Hangi gelişmiş ülke de böyle tutarsızlık görülür? Yapacağınız uygulamanın bir bedeli vardır ve bunu insan ayırımı yapmadan tahsil edersiniz. Yabancı diye neden daha fazla almaya kalkışıyorsunuz? Bunu yurtdışı sağlık sigortaları anlamayacak mı? Devlet olarak resmen kazık atıyorsunuz, pes doğrusu.
0
Cevapla
asistan
zaten bütün amaç sağlık turizmini geliştirmek,halkın sağlığı hikaye,doktor emeğinin ucuzlatılmasındaki bütün çabalar sağlık maliyetlerini aşağılara çekerek yurt dışından hasta çekmek
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir