Medimagazin logo

Daha net ve daha hızlı: Beş dakikalık MRI ufukta

Monash Üniversitesi mühendisleri tarafından geliştirilen umut verici yeni bir yapay zeka yönteminin yardımıyla, beş dakikalık bir tam vücut MRI taraması yakında gerçeğe dönüşebilir.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Daha net ve daha hızlı: Beş dakikalık MRI ufukta
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Computers in Biology and Medicine dergisinde yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar, yeni yapay zeka teknolojileri McSTRA'nın en son teknoloji yöntemlerden nasıl daha iyi performans gösterdiğini ve rekor sürede gelişmiş klinik görüntüleme ürettiğini gösterdi.

MR taramaları, taranan alanın büyüklüğüne bağlı olarak 60 dakika kadar sürebilir. Yeni yazılım, taramaları mevcut MRI teknolojisinden 10 kat daha hızlı tamamlama kapasitesine sahip olup, tarama sürelerini yalnızca birkaç dakikaya indirme ve teşhis hizmetlerine erişen hasta sayısını artırma potansiyeli sunuyor.

Yöntemin daha fazla doğrulanması başarılı olursa, araştırmacılar bunun üreticiler tarafından hasta ortamlarında kullanılmak üzere yeni nesil MRI ekipmanına dahil edilmesini görmeyi umuyorlar.

Bu durumun da uzayan MRI randevu sürelerini kısaltması umuluyor.

Monash Biyomedikal Görüntüleme'de Görüntüleme Analizi başkanı olan kıdemli yazar Doçent Zhaolin Chen, "McSTRA, MRI görüntü kalitesini eşzamanlı olarak geliştirmek ve benzeri görülmemiş tarama sürelerine olanak sağlamak için üstün derin öğrenme teknolojisini kullanıyor. Çok daha kısa bir tarama süresi, özellikle çocuklar, yaşlılar, engelli bireyler veya klostrofobisi olanlar dahil olmak üzere savunmasız kişiler arasında, MRI geçiren hastaların yaşadığı rahatsızlık düzeyini azaltabilir." dedi.

monash universitesi
mri
yapay zeka
Yorum (2)
İdris ömer
ct ve röntgen kullanımı kaldırılmalıdır. ct yaydığı radyasyonla hem sağlık çalışanlarını hemde hastane etrafında yaşayan insanları ciddi şekilde etkiliyor. yoğun radyasyon düşünce bozuklugı sinir bozuklugu baş ağrısı gibi dayanılması zor etkiler yapıyor. ct bırakılp mr kullanımı artması gerekiyor.
Cevapla
nevzat kulukçu
muhtarlıklarda mr cihazı olsun. muhtarlılara birer tane teknisyen atansın. emar isteyen vatandaş hastaneye gitmek zorunda kalmadan işini görsün.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir