Medimagazin logo

Cinsel istismarla suçlanan doktor aklandı; göreve iade edildi

Muğla'da muayene ettiği E.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Dr. Ufuk S. (31)'nin iftiraya kurban gittiği öğrenildi. İftira kurbanı doktorun görevi iade edildi. Genç doktor, aileden şikayetçi oldu
Cinsel istismarla suçlanan doktor aklandı; göreve iade edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Menteşe'de yaşayan E.Ç., 4 Ağustos'ta Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk S.'nin kendisini muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla polise şikayetçi oldu. E.S., ifadesinde, "Halsizlik ve nefes darlığı şikayetiyle Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıklar Bölümü'ne gittim. Muayene odasında doktor, eldivensiz şekilde göğsüme dokundu. İç çamaşırımı çıkarmamı istedi. Tepkisiz kalıp, çıkarmayınca kendisi çıkardı. Rahatsız edici şekilde sorular sordu. 'Muayene edeceğim' diyerek cinsel bölgeme eldivensiz şekilde dokundu. Çalıştığım kuaföre müşteri olarak gelen aynı hastanede görevli doktor Hülya K.'ya konuyu anlattım. 'Sana bu şekilde muayene yapamaz, polise git şikayetçi ol, zaten daha önce de hakkında bu tür şeyler duymuştum' demesi üzerine şikayetçi oldum" dedi.

'Olay gününü kısmen hatırlıyorum'

Dr. Ufuk S., ifadesinde 6 yıldır devlet kadrosunda hekim olarak çalıştığını anlatıp, "Yaklaşık 1 yıldır da uzman çocuk doktoru olarak görev yapıyorum. Görev yaptığım hastanede çalışma saatleri değişkenlik gösteriyor. Bazen poliklinik bazen de nöbetçi hekim olarak görev yapıyorum. Hakkımda suç duyurusunda bulunan E.Ç.'yi tanımam ve bilmem. İfadesinde belirtmiş olduğu 4 Temmuz'da çocuk polikliniğinde hizmet vermekteydim. Olay gününü kısmen hatırlıyorum. Çocuğu görsem şu anda hatırlamam. Olay günü odaya tek başına girdi. Yakını olup, olmadığını sordum. Dışarı da yakınının olduğunu söyledi. Ancak yakınını çağırmak istemedi. Kendisine şikayetini sorduğumda solunum sıkıntısı olduğunu, nefes almakta zorlandığını ifade etti. Rutin yaptığım şekilde muayene kısmına geçmesini söyledim. Kısa süre sonra hastanın yanına geçtim. Solunum sıkıntısı olduğu için kalbini dinlemek istedim. Bundan dolayı steteskop ile giysisini açmadan kalbini dinleyip, boğazına baktım. Batın muayenesini yapmak için uzanmasını istedim. Hastanın çamaşırını ya da giysisini çıkarmasını istemedim, kendim de çıkarmadım" dedi.

Doktora tahliye, genç kıza ise iftira suçundan soruşturma

Muğla'nın Menteşe ilçesinde E.Ç.,'yi muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk S.'nin avukatları, Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne tutukluluk haline itirazda bulundu. Hakimlik tarafından mevcut delil durumunun lehine değişmesi nedeniyle Ufuk S.'nin tahliyesine karar verildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Fatma Ç., savcılığa verdiği ifadede; E.Ç.'nin, Ufuk S.'yi kendisine ayarlaması için teklifte bulunduğunu belirterek, genç kıza tepki gösterdiğini ve olayın iftira olduğunu söyledi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından E.Ç., hakkında iftira suçundan kamu davasının açılacağı bildirildi.

Göreve iade edildi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde E.Ç.,'yi muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk S'nin iftira kurbanı olduğu ortaya çıkmasının ardından göreve iade edildi. Dr. Ufuk S'nin iftira sahibi E.Ç. ve ailesinden şikayetçi oldu.

Sosyal medya hesabından açıklama yaptı

S., sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, durumunun talihsiz ve trajik olduğunu belirtip, "Ailem ve dostlarım hiçbir zaman desteklerini esirgemedi. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Sonuç olarak işime geri dönmüş oldum. Valilik, savcılık ve İl Sağlık Müdürlüğü'nce bu durum netleşti. Karşı tarafın iddiaları tamamen asılsızdı. En başından beri görevimin başına dönmek istiyordum. Bu sürecin sonunda hesaplaşma olacağını söylemiştim. Hesaplaşma karşı tarafla ilgili. Meslektaş demeye utandığım, yüzüme bile bakamayacak olan kişiyle ilgili olarak da hukuki süreci başlattım. En başından beri gönlüm ferah, anlım aktı. Süreç, bu durumu bize yaşatanlar ceza alıncaya kadar devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Dr. S'nin, E.Ç.’ye 'git şikayetçi ol' diyen meslektaşı Hülya K. hakkında şikayette bulunduğu ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi. 

Cinsel istismarla suçlanan doktora tahliye! Genç kıza soruşturma!

mugla
doktor
mugla egitimarastirma hastanesi
cinsel istismar iddiasi
Yorum (4)
Yorumsuz
bu da bir şiddet şekli. i̇ftira. sistem kul hakkına giriyor sayın bakan sistemin başı olarak dr beyden helallik istesin. gereken ceza da hasta! ya verilsin.
13
Cevapla
hasan ekim
hekime öldürünceye kadar saldıran eşkıyalar hemen salınırken, iftira edilen bir hekim nasıl hemen kodese girer, görevden nasıl hemen alınır bilmiyorum. hekimler idarece zorlanılsa bile kesinlikle sekreteri veya hemşiresi olmadan hasta bakmamalıdır. eski hocalarımız tek başına hasta bakmayın derdi
20
Cevapla
Cookie Monster
@hasan ekim hoccam: karikaütürün dediği gibi, anladığınızda yatacak yer olmayacak. zira ülkemizde tanınmış üç tane akıl hastanesi var (ironiyi ve mecaz-ı mürsel i anladığıızı umuyorum). yine başka bir karikatür, "akıl sağlığınızı nasıl koruduyorsunuz" sorusuna "yok ki" diye cevap verir....
Cevapla
Ömer Hayyam
hemşiresiz muayene yapmayın !
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir