Medimagazin logo

Çalışma: Aralıklı oruç, bağırsak sağlığı için kalori kısıtlamasından daha etkili

Yeni bir çalışma, aralıklı oruç ve protein pacing (IF-P) diyetinin bağırsak sağlığı için kalori kısıtlı (CR) Akdeniz tarzı diyetten daha faydalı olabileceğini öne sürüyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Çalışma: Aralıklı oruç, bağırsak sağlığı için kalori kısıtlamasından daha etkili
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Araştırmacılar, aşırı kilolu/obezitesi olan kişiler arasında 8 haftalık iki diyeti karşılaştırdı: Akdeniz tarzı CR diyeti ve IF-P diyeti, her ikisi de enerji alımını eşleştirmek için tasarlandı.

Çalışmaya, CR diyeti veya IF-P diyeti gruplarına rastgele atanan 41 kişi dahil edildi.

Daha yüksek sitokin seviyeleri

Bulgular IF-P diyeti, CR diyetine kıyasla daha az gastrointestinal semptomlara ve bağırsak mikrobiyotasında çeşitliliğin artmasına yol açtı. Daha iyi metabolik sağlıkla bağlantılı belirli mikrobiyal aileler, Christensenellaceae ve Rikenellaceae dahil olmak üzere IF-P ile daha boldu.

IF-P diyetine katılanlar ayrıca kilo kaybı ve gelişmiş bağışıklık tepkisi ile ilişkili daha yüksek sitokin seviyeleri gösterdi.

Bu bulgular, IF-P diyetlerinin obeziteyi yönetme ve mikrobiyotik ve metabolik sağlığı iyileştirme potansiyelini yeniden ortaya koydu.

Araştırma ekibinden Dr. Paul J. Arciero, aralıklı oruç dahil olmak üzere IF-P diyetlerinin umut verici olduğunu ancak daha fazla araştırma gerektirdiğini vurguladı.

Çalışma, Nature Communications'da yayımlandı.

aralikli oruc
kalori kisitli diyet
akdeniz diyeti
bagirsak sagligi
Yorum (1)
boğaz
meşhur deyiştir : can boğazdan gelir, boğazdan gider. oruçtan sonra da tıka basa yememek lazım.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir