Medimagazin logo

Çağıl: 15 Şubat'ta maaşla birlikte ek ödemeler yapılacak

Sağlık Bakanlığı'nca yapılacak düzenlemeyle acil ve yoğun bakımlarda görev yapanlar daha fazla ek ödeme alacak.
Çağıl: 15 Şubat'ta maaşla birlikte ek ödemeler yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hasan Çağıl, sağlık personelinin ek ödemeleriyle ilgili bir sıkıntı olmadığını, 15 Şubat'ta maaşla birlikte bu ödemelerin de yapılacağını açıkladı.

 

Bir süre önce ''Performansa dayalı ek ödeme sisteminin kaldırıldığı ve sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılmayacağı'' yönünde asılsız haberler çıktığını anımsatan Çağıl, bu konudaki mevzuatta düzenlemeye gidilmesi sebebiyle ''hesaplamaların tekrar yapılmaması için mevzuat değişiklinin beklenmesi''nin istendiğini, bunun ''ek ödemelerin yapılmayacağı'' şeklinde yanlış yorumlandığını belirtti.

 

Hazırlanan yeni mevzuatta çalışanlar lehine düzenlemelerin yer alacağını ifade eden Çağıl, yarın yayınlanması planlanan bu mevzuatla ek ödemelerin her zaman olduğu gibi maaşla birlikte 15 Şubat'ta yapılacağını bildirdi.


Çağıl, ''Ek ödemeler ve maaş bu ay itibarıyla çalışanların eline geçecek, sorun yaşanmayacak diyebiliriz öyle mi'' sorusuna, ''Tabii ki'' yanıtını verdi.

 

BAZI ALANLARDA KATSAYILARA YENİ DÜZENLEME

Ek ödemelerle ilgili mevzuatta yapılacak düzenlemeye ilişkin de bilgi veren Hasan Çağıl, bazı hizmet gruplarında ve belirli birimlerde daha adil ödeme yapılabilmesi için farklı katsayılar oluşturulduğunu belirtti.

 

Çağıl, ''Ek ödemelere 15 Şubat'ta yapılacak iyileştirmeler yansıyacak, kritik ve hizmet vermekte zorlanılan birimlerde görev yapanlar daha fazla ek ödeme alacak. Mesela acilde ve yoğun bakımda çalışan hekimler ya da il dışında görevlendirmelerde ek ödemeler artacak'' dedi.

 

Sağlık Bakanlığı'nın Sudan, Somali, Afganistan gibi ülkelerde sağlık hizmeti verdiğini, Suriye'den gelenlerin bulunduğu kamplarda da hekimlerin görevlendirildiğini ifade eden Çağıl, bu tür görevlendirmelerde performansın daha fazla ödenmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

 

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hasan Çağıl, ''İl dışında görevlendirdiklerimiz bugünkünden çok daha iyi ek ödeme alacak ve artık gönüllü gitmek isteyecek'' diye konuştu.

çağıl:
15
şubat'ta
maaşla
birlikte
ek
ödemeler
yapılacak
Yorum (49)
Reha Masatlı
Galiba hiç kimse (yöneticilerimiz dahil) Sağlık Personeli için EK ÖDEMELERİN nasıl ödendiğini bilmiyorlar. Şubat 15 de yapılacak olan SABİT EK ÖDEME' dir ve Şubat 2013 ek ödeme dönemine aittir. Ayrıca her ek ödeme dönemi (yani her ay) için bir de PERFORMANSA DAYALI EK ÖDEME yapılır. Şu anda Yeni Yönetmeliğin yayınlanmamış olması nedeni ile Ocak 2013 dönemine ait performansa dayalı ek ödemeler yapılamamaktadır (Ocak ek ödeme dönemine ait sabit ek ödemeler 15 Ocakta ödenmiş idi). Sonuç olarak Sağlık Personelinin Ocak ayına ait ek ödemelerinin tamamını 15 Şubatta alması mümkün değildir.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
İl içi hekim açığı var diye bas bas bağrıldığı bir ortamda ek ödemeyi artırarak yurt dışı görevlendirmelerini özendirmek hangi mantıkla açıklanabilir anlayamıyorum.Ya rabbi aklımı koru. Yarın ayın 14'ü, yönetmelik yarın yayınlansa bile hesaplamalar,inceleme komisyonu hesaplamaları,mutemetlik hesaplamaları, bankada paranın bekleme süresi vs. derken ödemelerin ayın 15'ine yetişmesi imkansız!
0
Cevapla
Sertan karabiberoğlu
Yarın yönetmelik yayınlanır daha sonra biz zamanında yayınladık derler ödemelerde ayın 20 şini bulur
0
Cevapla
M.A.
Birilerinin daha çok alması, sadece ve sadece diğerlerinin daha az almasına bağlı. Bu hastane içinde de böyle, hastaneler arasında oluşan farklılıklarda da böyle. PERFORMANS ADALETİ. Not: çalışanları salak yerine koyanların yatmaya yerleri yok.
0
Cevapla
dr.dibinc
sayın medimagazin yöneticileri,dün genel kurulda yasalaşan ek ödeme yönetmeliğine göre artık personele yapılacak ek ödeme ilaç ve sarf malzeme satışının %50 sini geçemeyecekmi.yani paket hastalar ve yapılan girişimsel işlemler artık ek ödeme kapsamına alınmayacakmış.bu konuda bir bilginiz var mı
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir