Medimagazin logo

Beden ve ruh sağlığı bütünlüğü İstanbul’da tartışıldı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen gerçekleştirilen “12. Ulusal Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Kongresi”, hekimlere bilgilerini tazeleme fırsatı sundu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Beden ve ruh sağlığı bütünlüğü İstanbul’da tartışıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi, Psikosomatik Tıp Derneği ile Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen “12. Ulusal Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Kongresi” İstanbul’da yapıldı.  13-15 Eylül tarihleri arasında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen kongrede, 205 katılımcı bilgilerini tazeledi.
Kongre başkanlığını Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. İsmet Kırpınar’ın yaptığı kongrede, Gevher Nesibe’den Bezmiâlem’e  beden ve ruh sağlığı bütünlüğü tartışıldı.
Kongre boyunca 6 kurs ve çalışma grubu, 2 konferans, 19 panel, 1 forum gerçekleştirilirken, 22 araştırma gurubu bildirilerini posterlerle sundular.
Prof. Dr. İsmet Kırpınar kongre açılışında yaptığı konuşmada,  konsültasyon liyezon psikiyatrisi ile hastanede yatarak ya da ayakta tedavi gören hastalara yönelik tıbbi tedavi, bakım, psikiyatrik tedavi ve psikososyal bakımın eş zamanlı olarak sunulmasının amaçladığını söyledi.
Prof. Dr. Kırpınar sözlerine şöyle devam etti:
“Yüzyıllardır bilindiği ve günümüzde artık bilimsel açıklamaları da yapılabildiği gibi, hastalıkların oluşu ve seyri üzerinde kişilik yapısının, yaşanan psikososyal travmaların, huzursuzluk ve çatışmaların stresin çok önemli etkisi vardır. Ayrıca bedensel hastalıklara çoğu zaman depresyon, anksiyete, deliryum gibi psikiyatrik bozukluklar eşlik etmektedir. Bunlar bazen hastalığın farklı görünümü, bazen komorbid bir durum, bazen de hastalık veya tedavilerinin bir sonucu olarak karşımıza çıkarlar. Psikiyatrik bozuklukların bedensel yakınma veya belirtilerle ortaya çıktığı durumlar da seyrek değildir. Kuşkusuz bütün bunlar, hastalıkların anlaşılması ve tedavi sürecini de çok önemli ölçüde etkilemektedir. İşte, bedensel hastalıklarda ve bedensel yakınmaları olan hastalarda etkili psikiyatrik durumların araştırılması, tanısı, tedavisi, izlenmesi ve engellenmesi; psikiyatri dışı klinik ortamlara konsültasyon ve liyezon hizmetlerinin sunulması, buralarda çalışan psikiyatri dışı klinik elemanlarına, hekim ve hemşirelere psikososyal tıp eğitimi verilmesi konsültasyon liyezon psikiyatrisinin başlıca işlevleri arasındadır. Psikiyatri ile diğer klinikler arası ilişkileri yüzeysel konsültasyon anlayışından çıkararak birlikte çalışma, etkileşme düzeyine çıkarmayı amaçlar.”

 

beden
ve
ruh
sağlığı
bütünlüğü
i̇stanbul’da
tartışıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir