Medimagazin logo

Araştırmacılar hamilelik ve kanser arasında ortak bir bağışıklık sistemi mekanizması keşfetti

Michigan Üniversitesi Rogel Kanser Merkezi'ndeki araştırmacılar, B7-H4 proteinini içeren ve fetüsün hamilelik sırasında reddedilmekten kaçınmasını sağlayan aynı bağışıklık sistemi mekanizmasının, tümörlerin bağışıklık sisteminden kaçmasına da yardımcı olduğunu keşfetti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Araştırmacılar hamilelik ve kanser arasında ortak bir bağışıklık sistemi mekanizması keşfetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Bilim insanları, hamilelik ve kanserin bağışıklık sisteminden kaçmalarını sağlayan ortak bir mekanizmayı paylaştıklarını keşfetti. 

Michigan Üniversitesi Rogel Kanser Merkezi'nde Dr. Weiping Zou tarafından yürütülen araştırma, bağışıklık sisteminin bir fetüsü reddetmesini engelleyen aynı moleküler sürecin, tümörlerin kontrolsüz büyümesine de neden olduğunu ortaya koydu.

B7-H4 olarak tanımlanan bu mekanizma, bağışıklık tepkisini bastırarak hem fetüsün hem de tümörün gelişmesine izin veriyor. 

B7-H4'ün bloke edilmesi, bağışıklık sisteminin kanserle savaşma kabiliyetini potansiyel olarak artırabilir. 

Çalışma, progesteron hormonunun bu sürecin kilit bir düzenleyicisi olduğunu vurgulayarak, kanserde bağışıklık tepkisiyle ilk kez ilişkilendirildiğine işaret etti.

Fare modelleri ve insan meme kanseri doku örneklerini kullanan araştırmacılar, progesteron sinyalinin engellenmesinin kanser büyümesini yavaşlattığını ve bağışıklık sistemini harekete geçirdiğini, ancak etkinin orta düzeyde olduğunu tespit etti. Dr. Zou, B7-H4'ün karmaşıklığına dikkat çekti ve rolünü ve nasıl etkili bir şekilde hedefleneceğini tam olarak anlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Gelecekteki araştırmalar, daha iyi tedaviler geliştirmek ve hasta sonuçlarını iyileştirmek amacıyla B7-H4'ün stabilitesini anlamaya ve kanser immünolojisinde yer alan diğer faktörleri keşfetmeye odaklanacak.

hamilelik
kanser
b7h4 proteini
bagisiklik sistemi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir