Medimagazin logo

Araştırma, daha az tedavinin kanser hastaları için umut vaat ettiğini gösteriyor

Dünyanın en büyük kanser konferansında sunulan çığır açıcı bir çalışma, belirli kanser türlerinde tedaviyi azaltmanın, sonuçlardan ödün vermeden hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabileceğini öne sürüyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Araştırma, daha az tedavinin kanser hastaları için umut vaat ettiğini gösteriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Amerikan Klinik Onkoloji Derneği konferansında doktorlar, üç kanser türüne yönelik tedaviyi azaltmanın hastaların hayatını kolaylaştırabileceğini bildirdi.

On yıllar boyunca kanser tedavisine yaklaşım, genellikle kapsamlı cerrahi, kemoterapi ve radyasyon içeren daha agresif önlemlere odaklanmıştı. Ancak son araştırmalar bu paradigmaya meydan okuyarak daha az yoğun yaklaşımların eşit derecede etkili olup olamayacağını araştırıyor.

Kaiser Permanente Ulusal Kanser Mükemmeliyet Programı'ndan Dr. Tatjana Kolevska, onkoloji alanındaki bir değişimi yansıtarak agresif tedavilerin gerekliliğini sürekli sorgulamanın önemini vurguluyor.

Johns Hopkins Tıp Fakültesi'nden Dr. William G. Nelson'a göre, ilaç tedavisindeki gelişmeler sayesinde kanser tedavisi hem daha etkili hem de daha tolere edilebilir hale geliyor.

Konferansta sunulan son çalışmalardan elde edilen önemli bulgular şunlardı:

Yumurtalık kanseri: Fransız araştırmacılar, ilerlemiş yumurtalık kanseri ameliyatı sırasında sağlıklı lenf düğümlerinin alınmamasının dokuz yıl sonra hastaların hayatta kalma oranlarını etkilemediğini keşfetti. Ayrıca, daha az kapsamlı ameliyat geçirenlerde daha az komplikasyon görüldü. Çalışma Fransa'daki Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından desteklendi.

Özofagus kanseri: Özofagus kanseri olan 438 kişiyi kapsayan bir Alman çalışmasında, kemoterapi ve ameliyattan oluşan standart tedavi görenler ile ek radyasyon tedavisi görenler arasında karşılaştırılabilir sağkalım oranları bulundu. Alman Araştırma Vakfı bu araştırmayı finanse etti.

Hodgkin lenfoma: Dokuz ülkeyi kapsayan çok uluslu bir çalışmada, ilerlemiş Hodgkin lenfoma için iki kemoterapi rejimi karşılaştırıldı. Sonuçlar, daha az yoğun tedavinin sadece daha etkili olmakla kalmayıp aynı zamanda daha az yan etkiye neden olduğunu gösterdi. Takeda Oncology tarafından finanse edilen çalışma, bu kan kanserinin tedavisinin optimize edilmesine yönelik umut verici bilgiler sunuyor.

Bu bulgular, kanser tedavisinde önemli bir değişime işaret ederek, sonuçları korurken ve hatta iyileştirirken yan etkileri en aza indirmek için tedavileri uyarlamanın potansiyel faydalarını ortaya koyuyor.

kanser
tedavi
amerikan klinik onkoloji dernegi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir