Medimagazin logo

Araştırma: Ameliyat ekiplerine daha fazla kadının dahil edilmesi daha iyi hasta sonuçları sağlıyor

British Journal of Surgery'de yayımlanan yeni bir araştırma, kadın cerrah ve anestezi uzmanı sayısının yüksek olduğu hastanelerde büyük ameliyatlar geçiren hastaların daha iyi sonuçlar elde ettiğini ortaya koyuyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Araştırma: Ameliyat ekiplerine daha fazla kadının dahil edilmesi daha iyi hasta sonuçları sağlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Araştırmacılar 2009 ile 2019 yılları arasında gerçekleştirilen ameliyatları inceledi ve kadınların cerrahi ekiplerin %35'inden fazlasını oluşturduğu hastanelerde 90 gün içinde ameliyat sonrası ciddi komplikasyonların %3 oranında azaldığını tespit etti.

Bu bulgu, en az %35'i kadınlardan oluşan ekiplerin daha iyi performans gösterme eğiliminde olduğunu ortaya koyan diğer alanlardaki benzer çalışmalarla uyumluydu.

Çeşitlilik neden önemli?

Çalışma, hem erkek hem de kadın doktorların işlerine benzersiz beceriler, deneyimler ve bakış açıları getirdiğini ve bunun da genel ekip performansını artırdığını vurguluyor. Kadın doktorlar genellikle erkek meslektaşlarını tamamlayan ve daha kapsamlı hasta bakımına yol açan farklı liderlik tarzlarına ve problem çözme yaklaşımlarına sahip.

Daha fazla kadın cerraha ihtiyaç var

Bu avantajlara rağmen, kadınlar ameliyathanelerde yeterince temsil edilmiyor. Çalışma, anestezi uzmanlarının yalnızca %28'inin ve cerrahların %6,7'sinin kadın olduğunu ortaya koydu.

Son on yıldaki bu hafif artış, daha bilinçli bir çabaya ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.

Başyazar Julie Hallet, cinsiyet çeşitliliğini artırmanın sadece adaletle değil, hasta bakımını optimize etmekle de ilgili olduğunu vurguluyor.

Hallet, “Kadın anestezi uzmanları ve cerrahlardan oluşan kritik bir kitle sağlamak sadece eşitlikle ilgili değil; performansı optimize etmek için gerekli görünüyor” dedi.

Çalışma, işe alım politikalarının ve asgari temsil hedeflerinin belirlenmesi gibi yapısal müdahalelerin daha iyi sonuçlar elde edilmesine yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Araştırmaya göre, kadın doktorlar tarafından tedavi edilen hastalarda ölüm oranları daha düşük

kadin cerrah
ameliyat
kadin doktor
anestezi uzmani
Yorum (3)
Kamil Tas
benim gözlemdiğim komplike vakaları kadınların almadığı boyle olunca komplikasyon oranı da dusukmus gozukuyor, ek olarak kadınların karar verme mekanizmaları da sikluslarına göre değişkenlik gösteriyor, eksik ve anlamsız bir çalışma
9
Cevapla
se
çok komplike ve erkek cerrahların elini sürmediği bazı vakaları kadın cerrahların başarı ile yaptığını gördüm. çalışmanın sonuç yorumlarına katılıyorum, çeşitlilik iyidir.
1
Cevapla
doğru söz
40 yılın üstünde aktif çalışan bir cerrah olarak kamil tas a katılıyorum.kadın düşmanı değilim ama bu noktada fizyoloji önemli bir unsur.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir