Medimagazin logo

Anlaşma sağlandı: Mecburi hizmet KKTC'de yapılabilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KKTC Sağlık Bakanı Altuğra ile dün Sağlık Alanında İş Birliği Anlaşmasının imzalandığını açıkladı. Bu anlaşma ile, çifte uyruklu gençler mecburi hizmetlerini KKTC'de de yapabilecek
Kaynak: AA
Anlaşma sağlandı: Mecburi hizmet KKTC'de yapılabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye arasında sağlık alanında imzalanan anlaşma ile tıp fakültesinden pratisyen hekim olarak mezun olan iki uyruklu kişiler, mecburi hizmetlerini KKTC'de de yapabilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki ülkenin Bakanlıkları arasında yapılan anlaşmanın dün imzalandığını bildirdi.

Anlaşmaya KKTC adına Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra'nın imza attığını ifade eden Koca, "Bu anlaşma ile çifte uyruklu gençlerimiz, tıp fakültesinden pratisyen hekim olarak mezun olduktan sonra mecburi hizmetlerini aynı zamanda KKTC'de de hayata geçirebilecekler. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

turkiye
kktc
mecburi hizmet
anlasma
pratisyen hekim
Yorum (4)
mevliye yetik
bende çifte uyrukluyum .kurulararası atamalarda tayin yoluda açılır mı aceba
Cevapla
mecburi hekim
mecburi hizmet çıkış amacından çoktan çıktı torpillinin istediği yerde olmayanın ise 5.6. bölgede yaptığı bir sisteme döndü bölge sınırlaması yapılarak süre kısaltılabilir herkes 5.6. bölgeye gider ama 500 gün değil de örn 200 gün olur.
9
Cevapla
uyy
katın ülke toprağına bitsin bu çile tanınsın diye boşa uğraşmayın
Cevapla
Zeki
hayırlı olsun. keşke aynı hak askerlik için de tanınsa çifte vatandaşlar türkiyede askerlik yaptığında kktc de askerlikten muaf sayılmıyor ayrıca bir daha kktc de askerlik yapmak zorunda kalıyor oysa kktc de askerlik yapan çifte vatandaşlar türkiyede askerlik yapmış sayılıyor bu durumu ben yaşadım
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir