Medimagazin logo

Ankara'da tam donanımlı özel psikiyatri hastanesi

Tam donanımlı özel psikiyatri hastanesi olarak Ankara'nın Kazan ilçesinde kurulan Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi, Kasım ayı içinde hasta kabul etmeye başlayacak
Ankara'da tam donanımlı özel psikiyatri hastanesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA - Tam donanımlı özel psikiyatri hastanesi olarak Ankara'nın Kazan ilçesinde kurulan Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi, Kasım ayı içinde hasta kabul etmeye başlayacak.

Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede 49 yatağa ek olarak, 2 yoğun bakım, 2 gözlem odası ve 1 uyku laboratuvarıyla 7 gün 24 saat hizmet verileceğini söyledi.

Psikiyatri hastanelerinin kent dışında ve karmaşadan uzak ortamlarda kurulması gerektiğini anlatan Köroğlu, Ankara'nın Kazan ilçesini bu yüzden seçtiklerini, çevresi ağaçlar, yürüme, koşu ve bisiklet yoluyla düzenlenmiş 26 dönüm üzerine kurulu hastanelerinin huzurlu bir ortam sunduğunu bildirdi.

Köroğlu, Türkiye'de faaliyet gösteren çoğu kamu ve üniversite hastanesi olarak çalışan psikiyatri hastanelerinin dünya standartlarının gerisinde kaldığını savunarak, sosyal beceri eğitimlerinin yeterince verilmediği bu hastanelerin konfor konusunda da yetersiz kaldığını ileri sürdü.

Dünya standartlarında bir psikiyatri hastanesinin 50 yatak kapasiteden fazla hasta kabul etmediğini anlatan Köroğlu, Türkiye'de Samsun, Elazığ, Adana ve İstanbul'da bulunan ve kamuya ait olan psikiyatri hastanelerinde ise en az 250-300 yatakla hizmet verildiğini kaydetti.

Köroğlu, hastaneye kabul edilecek hastaların terapi konusunda özel eğitim almış doktorlar tarafından muayene ve tedavi edileceğini belirtti ve ''hastalarımız oluşturduğumuz sosyal birimlerde spor ve oyun odalarını kullanabilecek, el işi, resim ve uğraşı atölyesi ve sinema salonunda vakit geçirebilecek, açık ve kapalı restoranlarında yemek yiyebilecek, mescitten yararlanabilecek'' dedi.

Hastanede depresyon, şizofreni, alzheimer ile internet, kumar, alkol ve madde bağımlısı hastaların tedavi edileceğini anlatan Köroğlu, yeme, uyku ve cinsel işlev bozukluklarının da hastanenin klinik uygulama alanlarında bulunduğunu bildirdi. Erken tedavinin önemini vurgulayan Köroğlu, psikiyatri hastanelerinde ortalama yatış süresinin 21 gün olduğu, madde bağımlılarında ise bu sürenin 30 günü bulduğu bilgisini verdi.

Köroğlu, yaklaşımlarının sadece ilaç tedavisiyle sınırlı olmadığının altını çizerek, bireysel ve grup terapisine oldukça önem verdiklerini, acil tedavi ve yumuşak odada izlenecek hastalara gerekli koşullarda toplumsal beceri eğitimlerinin de verileceğini söyledi.

-TURİSTLER VE GURBETÇİLER HEDEF KİTLE-

Köroğlu, sadece yurt içinden değil, yurt dışından da hasta kabul edeceklerini belirterek, özellikle turistler ile gurbetçilerin hedef kitle arasında bulunduğunu bildirdi.

Türkiye'ye resmi rakamlara göre 2009 yılında 22 milyon turist geldiğini, gelen turistlere acil durumlarda psikiyatri hizmeti verecek bir hastanenin bulunmadığını anlatan Köroğlu, böylesi durumlarda hastaların sağlanan bir psikiyatrist eşliğinde ülkelerine gönderildiğini, bunun da hem hasta sağlığı hem de maddi bakımdan uygun bir yol olmadığını savundu.

Köroğlu, Almanya, Hollanda ve İsviçre'den sigorta şirketleriyle Türkiye'ye turist olarak gelen ve acil psikiyatri riski bulunan hastaların tedavisi için görüşme halinde olduklarını bildirdi.

Özel Boylam Psikiyatri Hastanesinin Ankara'nın Kazan ilçesinde kurulmasının bir nedenin de hastanenin Esenboğa Havalimanı'na 25 dakika mesafede bulunması olduğunu ifade eden Köroğlu, hastanenin konumunun acil psikiyatri riski taşıyan turistlerin transferinde kolaylık sağladığını söyledi.

Köroğlu, Avrupa ülkelerinde 5 milyonun üzerinde Türk gurbetçinin yaşadığını, gurbetçilerin psikiyatri konularında Avrupalı doktorlara tedavi olduğunu ve kültür farkı nedeniyle olumlu sonuçlar alamadığını belirterek, hastanede terapi konusunda özel eğitim almış doktorların gurbetçi hastaları da tedavi edeceğini ifade etti.

Hastanenin altyapısını oluşturan Boylam Psikiyatri Enstitüsünü 2006 yılında kuran Köroğlu, enstitüde klinik uygulama, sürekli eğitim, bilimsel araştırma yöntemi, yayıncılık ve kurumsal danışmanlık konuları üzerinde çalışıyor. Prof. Dr. Ertuğrul Köroğlu, Hacettepe Tıp Fakültesi'nden mezun. Köroğlu, 1982 yılında Hekimler Yayın Birliğini (HYB) kurdu ve HYB bugüne kadar geçen 27 yıl içerisinde sosyal ve tıp kitaplarının bulunduğu 250 kitap yayımladı. Son olarak Kocaeli Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapan ve daha sonra kamudan ayrılan Köroğlu, halen Türkiye Depresyon Derneği Başkanlığını yürütüyor.

ankara'da
tam
donanımlı
özel
psikiyatri
hastanesi
Yorum (1)
Murat Ceylan
Gerekli duyarlılığı gösteren bütün doktorlarımıza ve personellerinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Bundan sonraki üstün çalışmalarınızda sizlere sonsuz başarılar dilerim.Saygılarımla
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir