Medimagazin logo

Akdağ yabancı hekim konusunda CHP'den yardım istedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de doktor ve hemşire açığı olduğunu, bu nedenle yabancı doktor ithali konusunda meclise gelecek yasa ile ilgili olarak CHP'den yardım isteyeceklerini söyledi.
Akdağ yabancı hekim konusunda CHP'den yardım istedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Akdağ, Hekimevi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Akdağ, Türkiye'de doktor ve hemşire sayısının yetersiz olduğunu anlatarak, bunun köklü bir sorun olduğuna değindi. Akdağ, yabancı doktorların Türkiye'de çalışması gerektiğine dikkat çekerek, bu konuyla ilgili muhalefetin destek vermesi gerektiğini ifade etti.

 Bakan Akdağ, ithal doktor getirilmesinin milliyetçilikle bir alakası olmadığını belirterek, "Bu yabancı doktorlar milletimize hizmet edecek. Yabancı doktorların tabii ki Türkçe bilmeleri gerekir. Eğitim kalitesi düşük olan doktorların gelmesi kesinlikle söz konusu olamaz. Kaliteden taviz vermeyeceğiz. Sağlığa para ayırmakta zorlanmıyoruz. Sistem oturdu, oturmaya devam ediyor. AB'li bir doktorun karşısına 20 hasta çıkıyorsa, Türkiye'de bir doktorun karşısına 40 hasta çıkıyor" dedi.

Bir gazetecinin 'Muhalefet destek verir mi?' şeklindeki sorusuna Akdağ, "Destek vereceğine inanıyorum. CHP Tam Gün Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götürmekle hata ettiğini anladı. Sayın Kılıçdaroğlu Bursa'daki konuşmasında buna yakın ifadeler kullandı. Hata ettiler, hatalarını anladılar. Türkiye'de uygulanan muayene sistemini tarihin çöplüğüne göndermemiz lazım" diye konuştu.
Muayene sisteminin olumsuzluğuna değinen Bakan Akdağ, "Bir kadın, hastalığını tedavi ettirmek için muayeneye gitmeye mecbur mu?" diyen Bakan Akdağ, "CHP bu konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmekle hata etti. Bu konudan dönsünler" dedi.

Türkiye'ye çok fazla hekim gelmesi konusunda bir beklenti içinde olmadıklarını söyleyen Bakan Akdağ, "ABD, Almanya ve bazı ülkelerden Türkiye'de doktor olmak için arayanlar var. Ayrıca biz kendi öğrenci sayımızı artırarak çözüm bulacağız" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Neden gelişmiş ülkelerden doktorlar gelmiyor?" yönündeki sorusuna Akdağ şöyle konuştu: "Tabii ki dünyanın en gelişmiş ülkelerinden doktorlar gelecek. Saydığım ülkeler arasında Sudan, Filistin, ve bazı ülkeler Türkiye'nin çeşitli hastanelerinde eğitim aldılar."

Bakan Akdağ, Danıştay'ın sağlık konusunda bazı yanlışlar yaptığına değinerek, Danıştay'nı bu kadar icranın işine karışmasının son derece yanlış olduğunu ifade etti. Akdağ, Danıştay'ın etik kurullarla ilgili etik kararlar vermesi gerektiğini ifade etti.

ithal hekim
yabancı doktor
sağlık bakanı
Yorum (11)
Serkan Özben
Ben anlamadım, gelişmiş ülke diye kastedilen Sudan ve Filistin mi? Acaba onlar da mecburi hizmette gidilen yerlere gidecek mi, bizim aldığımız gibi paralara zaten gerçekten gelişmiş bir ülkeden doktor gelmesi beklenemez...
0
Cevapla
ahmet er
Evet bir kadın hastalığını tedavi ettirmek için muayenehaneye gitmek zorunda değil, bu doğru. Ama devlet hastanesine ve her geçen gün devlet hastanelerine daha çok benzeyen özel hastanelere de gitmek zorunda değil. Muayenehaneyi seçme hakkını neden kısıtlamaya çalışıyorsunuz ki? Kadın-doğum mahremiyetin üst düzeyde olduğu bir branş olduğu için muayenehanecilik potansiyeli fazladır,insanlar kayıt altına girmek istemeyebilir.Burada özel hayata da dolaylı bir müdahale var bence.Bakan bey veya bakanlık bürokratları eşlerinin gebelik takiplerini devlet hastanesinde mi yaptırdılar acaba sormak lazım...
0
Cevapla
yusufyılmaz
Bakan diyor ki muayenehanesinde ultrason yapıyor ama devlet hastanesinde görevim değil diyor ben bilmiyorum dendiğini söylüyor .Bakan bey e şunu sormak istiyorum ben muayenehanemde gerekirse yerleri temizliyorum etrafın tozunu alıyorum. aynı şeyleri muayenehanede yapıyorum diye neden çalıştığım hastanede yapayım .
0
Cevapla
ercument yılmaz
Bir T.C.vatandaşı iş çıkışı saat 20.00 da Uzman Dr Ahmet beye muayene olmak isterse nerede olabilecek?... Bırakın mesai dışında hasta istediği doktoruna ulaşsın!.. Bu hakkı niye gaspediyorsunuz? NOT:Mesai saatleri dışında!!!
0
Cevapla
Nijat Najafov
Arkadaşlarımın yabancı doktor konusundaki endişelerini anlamakta zorluk çekiyorum desem yalan olmaz. Doktorun nereli olmasına bakmaksızın kalite konusunda her zaman bir eksiklik olabileceği ihtimalini hesaplayamıyorlar. Milattan kalma kanundan faydalanan bir sürü milatlık doktor varki hala hastanelerde diplomalarını kullanıyorlar. Yerlerinede yabancıları (ki burdan mezun olan genç beyinlerden bahs diyorum) çaşıltırıyorlar. Burdan evli olupta evine ekmek götürmek isteyen hekimleri sömüren bu düzen değişilmesinin zamanı geldide geçiyor. Şimdi sorarım o atıp tutan, mantık arayan, hak adalet arayan meslektaşlarıma: bunları görmek bu kadarmı zor? Hiç endişeniz olmasın değerli arkadaşlarım devlet neresini gösterirse oralara gidip çalışacak kadar irademiz, bilgimiz ve en önemlisi sevgimiz var bu millete karşı. Düşüncelerinize açığım...
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir