Medimagazin logo

Aile sağlığı merkezleri 'ticarethane' oldu! Hekimler ceplerinden ödeme yapıyor

Sağlık Komisyonu üyesi CHP'li Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, ASM'lerde ticarethane tarifesinden elektrik faturası ödendiğini ifade etti. Dr. Kasap, hekimlerin artık ceplerinden ödeme yaptığını dile getirerek bu duruma tepki gösterdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Aile sağlığı merkezleri 'ticarethane' oldu! Hekimler ceplerinden ödeme yapıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CHP Kütahya Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Aile sağlığı merkezlerinin  “ticarethane” tarifesinden elektrik faturası ödediğini ve hekimlerin aradaki açığı kendi ceplerinden karşıladığını ifade etti.

Dr. Kasap, "Aile sağlığı merkezleri  “ticarethane” tarifesinden elektrik faturası ödüyor! Hekimler açığı kendi ceplerinden karşılıyor. Elektriğe yapılan yüzde 125’lik zamma, ticarethane olarak tarifelendirilen ASM'de çalışan hekimler tepkili. Bu konuda Sağlık Bakanlığına önerge verdik." ifadeleriyle yönelttiği önergeyi paylaştı. Önergede şu ifadelere yer verdi:

  • Giderlerinin verilen cari gideri geçtiği ASM'Ierin mevcut durumunu nasıl değerIendiriyorsunuz? Aile Sağlığı Merkezlerinde hekimlerin birçok açığı kendi cebinden karşılıyor olması sizce kabul edilebilir mi?
  • Kamu sağlığı hizmeti veren ancak 'ticari" kulummuş gibi davranılan Aile Sağlığı Merkezlerinin Cari giderleri ASM giderlerni karşılamaya yetmiyor. Hekimler eksiği maaşlarından tamamlıyor. Bakanlık alarak ASM'Ierin Cari giderlerine en az yüzde 50 oranında zam yapılması konusunda bir adım atacak mısınız?
  • ASM'Ierin elektrik, su, doğalgaz, internet faturalan, kullandıkları bilgisayarlar, aldıkları tıbbi malzemeler, temizlik ürünlerinin hepsinin cari giderden karşılandığı ortadayken son gelen zamlarla özellikle ASM'Ierm elektrik faturalarınm ticarethane olarak değerlendirilmesı sizce kabul edilebilir mi?
  • Alle Sağlığı Merkezlerinde (ASM) Cari giderlerin ASM giderlermi karşılamaya yetmediği bu noktada doktorların ASM'Ieri bırakabileceği bir gerçekken Bakanlık olarak bu duruma neden göz yumuyorsunuz?

 

asm
dr. ali fazıl kasap
ticarethane
elektrik faturası
Yorum (7)
m. murat
Önceki yıllarda cari gider ödeneğinden arta kalan paraların cebe indirdiklerinden saysınlar, n'olacak!
28
Cevapla
ömer hayyam
Orası bal gibide ticarethanedir... O zaman kira almayacaksın... elektrik faturası istemeyeceksin... hasta başı ödeme yapmayacaksın... gelir vergisi kesmeyeceksin... kdv istemeyeceksin... Halamın bıyığı olsaydı amcam olurdu.. mantığından vaz geçmeliyiz... hekim ticaret yapamaz ama hastaneci yapabilir... hekim ticaret yapamaz ama eczacı yapabilir... hekim ticaret yapamaz ama sgk yapabilir... hekim ticaret yapamaz ama vakıf-dernekler yapabilir... SONUÇ: hekimleri böyle sömürürüz...mantığı
26
Cevapla
Aile Hekimi
20 yıl önce performans yoktu.Sadece işime odaklanıyor hekimlik yapıyordum.Nöbet çıkışı bile öğleye kadar arkadaşlara yardım ediyor ekstra hasta bakıyordum.Sonra performans denen üçkağıt işin içine girdi.Hekimi hekime düşman etti.Yavaş yavaş soğudum meslekten.Şimdi aile hekimiyim.Esnaf mıyım,idari memur muyum,doktor muyum belli değil.Sadece günü kurtarmaya çalışan,meslek aşkı sıfıra düşmüş benden devlet nasıl fayda umabilir.Asli görevim koruyucu hekimlik olmasına rağmen her gün 80 100 hasta bakıp 40 50 hasta bakanla aynı parayı alıyorum.Neymiş efendim nüfusumuz aynıymış.Askerlik raporu,ehliyet raporu,spora katılım raporu,akli meleke raporu,silah raporu,öğrenci raporu ve onca resmi yazı,idari iş.İçeri giren çıkan belli değil.Eve gittiğimde bir iki saat sarhoşluktan ayılmaya çalışıyorum.Bu şartlarda kimse benden verim beklemesin.Sistemin düzeleceğinden de ümidim yok artık.
49
Cevapla
Aile Hekimi
Aşağıdaki yazıma ilave.Bi iyi bi de kötü haberim var.İyi haber;bu yıl mesleği bırakıyorum.Devlet benim gibi bir verimsizden kurtuluyor.Kötü haber;bana bi meslek bulun...
49
Cevapla
dr.mikro
Hekimler zeki insanlardır en azından öyle olması gerekir ama bazı yorum ve yaklaşımları görünce bunu bir hekim yazar mı demekten kendimi alıkoyamıyorum.Meslektaşına meslek örgütüne düşman bir kitle var hala görmüyor musunuz? Her geçen gün daha kötüye dibe gidiyoruz tek çıkış yolumuz var birbirimizi rakip olarak görmekten vazgeçip meslektaş ruhu ve dayanışma ile birlikte hareket etmek.
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir