Medimagazin logo

27 bin sözleşmeli hekim alınacak

İstihdam edilecek 27 bin sözleşmeli sağlık personelinin hizmet birimlerinin 2022 sonuna kadar yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
27 bin sözleşmeli hekim alınacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin, 2022 sonuna kadar uygulanmak üzere yeniden belirlenmesine karar verildiği bildirildi.

Buna göre, acil sağlık hizmetlerinde 220, halk sağlığı laboratuvarında 34, ilçe sağlık müdürlükleri ile toplum sağlığı merkezlerinde 916, sağlık evlerinde 144, yataklı tedavi alanında da 25 bin 686 kişi istihdam edilecek.

Söz konusu kişilerden 19 bin 694'ü uzman tabip, 7 bin 114'ü tabip, 147'si ebe, 38'si sağlık memuru, 3'ü hemşire olacak. Ayrıca birer diş tabibi, diyetisyen, psikolog ve sağlık teknikeri istihdam edilecek.

sozlesmeli hekim
Yorum (9)
uzman hekim
yine her yılki terrane sanki sıfırdan 27 bin sözleşemeli hekim alınacak algı operasynu. yahu bu hekimler zaten vicdana ters şekilde aynı yerde çalışan hekimlerden 2-3 kat fazla maaş verilen ve her sene sözleşme süreleri dolduğunda sözleşme süreleri uzatılacak hekimler yani yeni alınanlar yok.
112
Cevapla
dr.mikro
2 mecburi hizmet 6.bölgede yaptım ama sözleşmeden faydalanamadım. kurum içi atamada 35 bin puanla zor atandığım ilde beraber çalıştığımız meslektaşım sözleşmeli benim 2-3 katım maaş alıyor.'' eleman temininde güçlük çekilen yerlerde'' deniyor 35 bin puanla tercih edilen il nasıl bu kapsama girer?
14
Cevapla
UZMAN DI
performans si̇stemi̇ gerçekten düzelti̇li̇rse(doktorlar bi̇rbi̇rleri̇ne kirdirilmazsa), her dr.a bi̇r sekreter-asi̇stan veri̇li̇rse, emekli̇ maaşi kesi̇lmezse, nöbet sonralari zorunlu i̇zi̇n olursa, i̇cap-nöbet i̇çi̇n yeterli̇ doktor sayisi sağlanirsa yeni̇den çalişilabi̇li̇r. zaten bu ndenlerdn ötü
4
Cevapla
RADYOLOG
geçen seneye göre hangi illere hangi branşta kaç ilave 4924 sözleşme kadrosu verildi? sorum bu kadar!
7
Cevapla
dr.mikro
2 mecburi hizmet yaptım 6.bölgede sözleşmeden faydalanamadım.35 bin puanla zor atandığım ilde meslektaşım sözleşmeden faydalanıyor ve benim 2,5-3 katım maaş alabiliyor. ''eleman temininde güçlük çekilen yerlerde '' deniyor 30-40 bin puanla atanılan yer nasıl bu statüye girer? maaşlar eşitlenmelidir.
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir