Medimagazin logo

Yeni Performans Takip Sistemi İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Yeni Performans Takip Sistemi İle İlgili Sık Sorulan Sorular
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
1.GENEL BÖLÜMÜYLE İLGİLİ
Soru: YPTS için kullanıcı adı ve şifremi nereden edineceğim?

Cevap: YPTS için halen kullanmakta olduğunuz İhale Bilgi Sistemi kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Eğer bu şifre de sizde yok ise, şifre talebinizi webyazilim@saglik.gov.tr e-posta adresinden yapabilirsiniz.
Soru: Komisyonca alınan karar hanesine veri girişi yapılırken, dağıtılması kararlaştırılan miktar mı yoksa kurum performans katsayısı ile çarpım sonucu bulunan rakam mı girilecek?
Cevap: Komisyonca dağıtılmasına karar verilen miktar girilecektir.
2. BRANŞ BÖLÜMÜYLE İLGİLİ
a) Soru: Branş bazında performans kayıt formu ekranında hastanemizde çalışan birkaç hekimin adı gelmiyor veya hastanemizden ayrılmış, emekli olmuş doktorlar görünüyor.

Cevap: YPTS uzman hekim kayıtlarını güncel ÇKYS sistemi üzerinden almaktadır. Hastanenizde çalışan bu hekimler eğer geçici görev ile orada çalışıyorlar ise, bu hekimlerin veri girişi zaten yapılmayacaktır.
Hastanenizde kadrolu olarak görev yapan hekimlerin ayrılış ve başlayış işlemleri (nakil, askerlik, emeklilik, istifa, ücretsiz izin vb.) ile ilgili veri girişlerinin bizzat hastanelerdeki İKYS (İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi) sorumlularınca yapılması gerekmektedir.
Örneğin bir hekimin il içerisi veya iller arası nakil yolu ile kadro yeri değiştirilmiş ise bu hekimin kayıtlarının düzgün gözükmesi için ayrıldığı hastanenin ayrılış, başladığı hastanenin ise başlayış tarihini İKYS sistemine girmiş olması gerekmektedir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra yine de hekimlere ait verilerde hata görülüyor ise Personel Genel Müdürlüğünden lütfen Uzman Tabipler için gurkan.tekin@saglik.gov.tr, Uzman Diş Tabibi ve Diş Tabipleri için ahmet.ozsoy@saglik.gov.tr adresine mail göndererek ÇKYS kayıtlarının güncellenmesini talep ediniz.
Burada şu hususu belirtmekte fayda var; sistemde geçmişe yönelik bilgiler girilmeye çalışılırken, güncel ÇKYS kayıtları ile birebir uyum sağlanamayacağı için, geçmiş aylara ait personel farklılıklarını bildirmeniz gerekmez. Asıl olan, mevcut personel durumunun ÇKYS de tam olarak göründüğüne dikkat ederek, bundan sonra gerçekleşecek veri girişlerinde personel kayıtlarının en güncel halde kalmasını sağlamak olacaktır.
b) Soru: Hastanemizde kadrosu olan, ancak geçici görevle başka bir kurum/kuruluşta çalışan hekimler var.
Cevap: Bu hekimler için veri girişi olarak tüm hanelere “0” rakamı girilir.
c) Soru: Geçen aylarda(ör. ocak, şubat) döner sermaye alan fakat sonradan tayin olan doktorların girişi yapılacak mı; nasıl yapılacak?
Cevap: Bu hekimlerin o aylarda isimleri branş menüsünde görünüyor ise veri girişi yapılacaktır, eğer görünmüyor ise, geçmişe yönelik bu hekimler için ÇKYS masasına bilgi verilmesi gerekmemektedir. Bu hekimler için herhangi bir veri girişi yapılmaz.
d) Soru: Puanlarını klinik veya hastane ortalamasından alan, toplam girişimsel işlem puanları olmayan doktorlara klinik veya hastane hizmet puan ortalaması mı girilecek?
Cevap: Evet. Toplam Girişimsel Muayene Puanı kısmına klinik veya hastane ortalaması yazılacak, toplam muayene puanı kısmına ise “0” yazılacak.
3.İDARECİ BÖLÜMÜYLE İLGİLİ
a) Her hastanede sadece bir Başhekim bulunmaktadır:

Bu nedenle, veri girişi yaparken başhekimin uzman tabip- uzman diş tabibi olması halinde sadece başhekim(uzman tabip-uzman diş tabibi) hanesi doldurulmalıdır. Başhekim( pratisyen tabip-diş tabibi) hanesine ise “0” (sıfır) girilmelidir.
Başhekimin tabip- diş tabibi olması halinde sadece başhekim( tabip-diş tabibi) hanesi doldurulmalıdır. Başhekim( uzman tabip- uzman diş tabibi) hanesine ise “0” (sıfır) girilmelidir.
4.PERSONEL BÖLÜMÜYLE İLGİLİ
a) Soru: Hastanemizde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan pratisyen hekim bulunmamaktadır, başhekim yardımcısı olarak görev yapan diş hekiminin de bir tane olmasından dolayı, AÇGK 1 tam puanın altında olunca bu hane boş mu bırakılacak yoksa AÇGK 1 tam puanın altında olsa dahi her halükarda net ek ödeme ortalaması veri olarak girilecek mi?

Cevap: Başhekim yardımcıları ek ödemeleri girilirken iki ana kategori ayrı ayrı girilir. Bu iki ana kategori bilindiği üzere uzman olan başhekim yardımcıları ve pratisyen hekim olan başhekim yardımcılarıdır. Uzman diş hekimleri uzman kategorisinde, diş hekimleri ise pratisyen hekim kategorisinde değerlendirilirler. Sayfa altında verilen açıklamada da belirtildiği üzere, bu hekimlerden sadece AÇGK 1 tam puan olanlar veri girişine esastır, dolayısı ile soruda bahsi geçen hekim için ek ödeme rakamı olarak “0” girilecektir.
b) Soru: Başhekim, Başhekim yardımcılarının isimleri branş menüsünde de çıkıyor. Bu veriler nasıl girilecek?
Cevap: Başhekim ve başhekim yardımcıları için branş menüsündeki tüm hanelere “0” rakamı girilecektir.
5.ONAY BÖLÜMÜYLE İLGİLİ
a) Soru: Onaylamış olduğum bir aya ait verilerin yanlış olduğunu fark ettim, bu verileri düzeltebilir miyim?

Cevap: Evet. Öncelikle, düzeltme işlemi yapmadan önce, o aya ait onay kutucuğundan işareti kaldırıp kayıt etmeniz gereklidir. Daha sonra ilgili formlardaki verileri, ilgili ayları getir butonuna basarak geri çağırıp, gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra yeniden kaydetmek gerekir. En son onay kutucuğu yeniden işaretlenir ve kaydedilir.

Kaynak: Sağlık Bakanlığı
yeni
performans
takip
sistemi
i̇le
i̇lgili
sık
sorulan
sorular
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir